FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IPA projekt za povećanje zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama

Autor: tkol
ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Udruga za promicanje inkluzije izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare o rezultatima IPA projekta pod nazivom "Službe za radne aktivnosti uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama".

Cilj projekta je, kako je istaknuto, povećati zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama u Bjelovaru, Osijeku i Šibeniku na otvorenom tržištu rada i omogućiti pristup svrsishodnim radnim aktivnostima za one pojedince koji nisu u mogućnosti uključiti se u radne aktivnosti u redovnoj radnoj sredini.

Kao veliki uspjeh projekta voditeljica projekta Slavenka Martinović i koordinatorica projekta Anita Prša istaknule su angažman 44 osobe s intelektualnim teškoćama na radnim aktivnostima kod dvadesetjednog poslodavaca u Bjelovaru, Osijeku i Šibeniku.

Rezultati projekta pokazuju da je realizacija tako zahtjevnog projekta moguća i s relativno ograničenim ljudskim resursima, rečeno je.

Projekt je, kako je istaknuto, sufinanciran sredstvima Europske unije unutar programa IPA komponente IV: Razvoj ljudskih potencijala, grant sheme Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada.

Konferenciji su prisustvovali poslodavci i potencijalni poslodavci osoba s intelektualnim teškoćama, predstavnici nevladinih udruga, grada Zagreba, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

(Hina) xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙