FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prekogranični projekt zaštite od širenja svinjske kuge

Autor: vsik
ĐAKOVO,11. studenog 2011.(Hina) - Osječko-baranjska županija nositelj je projekta "Zaštita od širenja klasične svinjske kuge u prekograničnom području kroz poboljšanje higijenskih standarda i edukaciji farmera" koji je sufinanciran nepovratnim sredstvima iz IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Srbija 2007. - 2013.

Partneri u projektu su "Naučni institut za veterinarstvo Novi Sad" uz tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Provedba projekta počela je 17. siječnja ove godine, ukupna vrijednost mu je oko 450.000, a za Osječko-baranjsku županiju nešto više od 225.000 eura. Od toga će 187.341 eura financirati IPA Prekogranični program Hrvatska-Srbija od 2007. do 2013., a razliku od nešto više od 37 tisuća eura županija.

Župan Vladimir Šišljagić kazao je danas na obiteljskom imanju u Vrbici kod Đakova, gdje se grade dezinfekcijske brane u sklopu projekta "Zaštita od klasične svinjske kuge", kako je "temeljni cilj projekta izgradnjom dezinfekcijskih brana poboljšati higijensko-zdravstvenu zaštitu u svinjogojstvu u pograničnom području i tako smanjiti opasnost od pojave i prenošenja svinjske kuge". Time će se izravno djelovati na smanjenje gospodarske štete koje nastaju zbog te zarazne i vrlo opasne bolesti, istaknuo je.

Po projektu, u županiji će se izgraditi 22 takve brane, a u tijeku je gradnja na dvama imanjima u Vrbici.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙