FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 14. studenoga

Autor: dmak
ZAGREB, 14. studenoga 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 14. studenoga:

ZAGREB - Rok za predaju u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) prijedloga kandidacijskih lista za parlamentarne izbore, koji će se održati 4. prosinca, istječe danas u ponoć, a Hina će pratiti predaju kandidacijskih lista u DIP-u. Kandidacijske liste danas će, uz ostale, predati HDZ, Kukuriku koalicija te još nekoliko stranaka i neovisnih lista. Zaključno s nedjeljom, 13. studenoga, DIP je zaprimio ukupno 143 prijedloga liste kandidata, od kojih 138 stranačkih lista (92 samostalne liste, 46 koalicijskih lista) i 5 neovisnih prijedloga lista kandidata, dok je za XII. izbornu jedinicu zaprimio ukupno 36 prijedloga kandidata.

SPLIT - Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Udrugom Liga za prevenciju ovisnosti iz Splita u povodu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, s ciljem senzibiliziranja javnosti za Projekt resocijalizacije ovisnika o drogama, organizira dvodnevnu Nacionalnu konferenciju pod nazivom "Školovanje, zapošljavanje i samozapošljavanje liječenih ovisnika i drugih socijalno isključenih i teško zapošljivih osoba". Konferencija se organizira u sklopu projekta Partnerstvo za razvoj ljudskih potencijala dugotrajno nezaposlenih i socijalno isključenih osoba financiranog od Europske komisije Programa Europske unije za Hrvatsku, IPA IV ( 9 sati, hotel Park, Hatzeov perivoj 3, Split)

ZAGREB - Konferencija za novinare Zagrebačke nezavisne liste (ZNL) na kojoj će biti predstavljene kandidacijske liste za parlamenatrne izbore koje će nakon toga biti predane Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) (10 sati, ZNL, Trenkova 7)

(*) VUKOVAR - U organizaciji Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" počet će dvodnevni 14. znanstveno stručni skup "Vukovar 91 - dvadeset godina poslije" na temu "Dva desetljeća hrvatskoga pamćenja i razvoja" (14 sati, Ružičkina kuća, Strossmayerova 25).

ZAGREB - Promocija knjige novinara Davora Runtića "Bitka za Vukovar" (18 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

(*) TROGIR - Proslava 900. obljetnica smrti svetog Ivana Trogirskog. Središnjem koncelebriranom slavlju prethodi procesija s relikvijom sv. Ivana Trogirskoga ulicama stare gradske jezgre (10 sati), a zatim slijedi svečana misa (10,30 sati) koju predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji sa splitsko-makarskim nadbiskupom Marinom Barišićem i dekanom Trogirskog dekanata i katedralnim župnikom don Pavom Piplicom. Spomendan sv. Ivana Trogirskog slavi se i kao Dan grada te će se nakon mise održati svečana sjednica Gradskog vijeća Trogira u kuli Kamerlengo gdje će zaslužnim pojedincima i skupinama biti uručene prigodne plakete i nagrade.

ZAGREB - Regionalna konferencija za Jugoistočnu Europu, "Zajedno za LGBT ravnopravnost na radnom mjestu" sa svrhom razmjene dobrih iskustava i politika demokratskih sindikata u Jugoistočnoj Europi u suradnji s nevladinim organizacijama želi osnažiti informiranost LGBT osoba o njihovim pravima na tržištu rada te ih ohrabriti za učlanjivanje u sindikate. Također i osvijestiti sindikaliste o potrebi promicanja ravnopravnosti i suzbijanja diskriminacije na radnom mjestu na svim osnovama, a osobito LGBT radnika. 10 sati, Krešimirov trg 2/IV., dvorana 427)

Zvjezdicom (*) je najavljen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve najave događaja - Hrvatska.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne- Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙