FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi organizirani nastup hrvatskih vinara u Rusiji

Autor: tper
ZAGREB, 14. studenog 2011. (Hina) - Na Međunarodnim sajmu vina i pića (Russian Wine Fair) koji se održava od 17. do 19. studenog u Moskvi nastupit će 22 hrvatske vinarije, što je ujedno i prvo organizirano predstavljanje hrvatskih vinara na ruskom tržištu, izvijestili su iz HGK koja je organizator sudjelovanja hrvatskih vinara na tom sajmu.

Na sajmu će se, paralelno s predstavljanjem vinara, na hrvatskom štandu održavati i Croatia Gourmet Festival s ciljem promocije hrvatske hrane i vina.

Trodnevni cooking show hrvatskih kulinarskih zvijezda najavljen je kao centralni događaj sajma, a Hrvatska kao "star guest" zemlja.

Kroz cooking show hrvatskih kulinarskih zvijezda, Croatia Gourmet Festival predstavlja gastronomiju i enologiju hrvatskih regija na međunarodnom tržištu, te najbolje hrvatske prehrambene proizvode i vina.

Festival ujedno predstavlja Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju.

Organizator Croatia Gourmet Festivala je tvrtka Laniva d.o.o. (tim Zagreb Wine Gourmet Festival-a).

Nastup na sajmu u Moskvi je od izuzetne važnosti za hrvatsko vinarstvo, jer je ovo ujedno i prvo predstavljanje hrvatskih vina na ruskom tržištu, kazao je pomoćnik direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Rajko Ružička.

Cilj je zainteresirati ruske kupce i omogućiti proboj na to zahtjevno i veliko tržište.

Ovaj sajam već je odao priznanje našem gostovanju tako da je Hrvatska dobila status zemlje posebnog gosta, što dodatno daje važnost hrvatskom predstavljanju i promociji, kazao je Ružička.

Sajam u Moskvi je jedno od najvećih događanja u Rusiji, a ujedno i jedini sajam u Rusiji koji je specijaliziran za vina i alkoholna pića.

Sajam povezuje proizvođače i distributere alkoholnih i bezalkoholnih pića u Rusiji, CIS-u, istočnoj i zapadnoj Europi s potencijalnim klijentima iz svih krajeva svijeta te je stoga velika prilika za vinare koji se žele probiti na rusko tržište.

Posebna pažnja na sajmu posvećuje se "face-to-face" kontaktu s ruskim uvoznicima, predstavnicima lanaca trgovina, semelijerima i poslovnim ljudima, navode iz HGK.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙