FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni Dani mladoga maslinova ulja

Autor: dspo
VODNJAN, 18. studenog 2011.(Hina) - Sedmi Dani mladog maslinova ulja svečano su danas otvoreni u Vodnjanu u sklopu kojih će do nedjelje na 1250 četvornih metara prostora na 40-ak štandova biti predstavljeno više od 120 uzoraka mladog maslinova ulja.

Osim predstavljanja kulinarstva najboljih istarskih ugostiteljai, kuharskih radionica i natjecanja održat će se i vođene degustacije ulja i stručna predavanja.

"Vodnjan je zahvaljujući toj manifestaciji postao uglednim središtem susreta hrvatskih proizvođača i uljara, ali i međunarodnih gostiju", poručio je vodnjanski gradonačelnik Kluadio Vitasović. Dodao je kako osim istarskih odnosno hrvatskih uljara na ovogodišnjim Danima mladog maslinova ulja sudjeluju i inozemni izlagači iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Po njegovim riječima sudjeluju maslinari i uljari iz jadranske euroregije kako bi se širokoj javnosti predstavili kvalitetna mlada maslinova ulja, a tako i zdrava prehrana.

"Sve veće zanimanje za vodnjanske dane maslinova ulja dokazuje važnost te priredbe u promicanju potrošnje maslinova ulja i zdrave prehrane", poručio je Vitasović, dodavši kako ti dani pridonose i afirmaciji maslinova ekstradjevičanskog ulja kao kvalitetna i autohtona vodnjanskog proizvoda.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙