FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 15. studenoga

Autor: dduk
ZAGREB, 14. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 15. studenoga.

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Darka Vuletića na temu "Medijska hajka protiv Hrvatskih šuma i šumarstva s opasnim ciljevima" (12 sati, Šumarsko društvo, Mažuranićev trg 11).

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj predstavit će opremu i vozila iz projekta "Zdravlje i zaštita na radu" financiranog sredstvima EU iz predpristupnog fonda IPA 2007. Riječ je o informatičkoj i medicinskoj opremi te o 37 vozila, ukupne vrijednosti 809.795 eura (13 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Skup pod nazivom "Što se čeka?" organiziraju radnice Kamenskog, Pravo na grad i Zelena akcija koji su 15. prosinca 2010. predali kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv Uprave, Nadzornog odbora i velikih dioničara Kamenskog, koje smatraju krivcima za sustavno uništavanje tvornice radi mešetarenja vrijednim nekretninama (11 sati ispred DORH-a, Gajeva 30a).

ZAGREB - Organizatori Svjetskog kongresa tradicionalne gastronomije najavit će na konferenciji za novinare program tog skupa (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici Kvarner Vienna Insurance Groupa izvijestit će na susretu s novinarima o temama glavne skupštine na čijem dnevnom redu su dokapitalizacija i imenovanje novog člana Uprave (14 sati, sjedište Društva, Slavonska 24).

ZAGREB - U sklopu 5. festivala maslinovih ulja, gastro delicija i vina koji se održava od 15. do 19. studenoga, održat će se konferencija za novinare o razvoju maslinarstva i vinarstva u Hrvatskoj, poslovanju u krizi i promjenama koje će nastupiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Bit će predstavljen i koncept budućeg muzejsko - galerijskog centra maslinovog ulja (12 sati, Wine and Gastro Akademija, Centar Kaptol, Nova Ves 17).

ZAGREB - Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem tromjesečju ove godine iznosila je 3,1 milijardu kuna, što je 28,6 posto više nego u istom razdoblju lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je vrijednost prodaje iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata dosegnula 1,6 milijardi kuna i porasla je 22,4 posto, dok je vrijednost otkupa od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iznosila 1,48 milijuna kuna, što je rast od 36,1 posto. U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem tromjesečju žitarice sudjeluju s 26,6 posto. Slijedi uljano sjemenje s udjelom od 14,1 posto, sirovo kravlje mlijeko ima udjel u ukupnoj prodaji i otkupu od 11,3 posto i dr.

dežurni urednici:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙