FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski studiji obilježili 19. obljetnicu

Autor: mbuj
ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Sveučilišni centar Hrvatski studiji obilježava danas 19. obljetnicu kao razvijena i dobro uređena sastavnica Sveučilišta u Zagrebu posvećena nastavi i istraživanju u području humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti s naglaskom na hrvatski jezik, povijest, znanost i kulturu općenito, istaknuo je na svečanoj sjednici voditelj Hrvatskih studija Zvonimir Čuljak.

Hrvatski studiji, ustvrdio je Čuljak, ne bi bili na ovako visokoj razini da im tijekom ovih dvaju desetljeća, a osobito posljednjih godina, nije pružena stalna i jaka potpora odgovornih čimbenika u sustavu.

Zahvaljujući kompetentnom znanstveno-nastavnom osoblju i perspektivnom asistentskom kadru, kao i iznimno stručnim vanjskim suradnicima, istaknuo je Čuljak, zajamčene su kvaliteta i održivost znanstveno-nastavnog i znanstveno-istraživačkog rada Hrvatskih studija.

Savjetnica za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, Ankica Marinović čestitala je obljetnicu Hrvatskim studijima poželjevši im "što bolje studente koji će biti u stanju pratiti, kvalitetno analizirati i graditi društvo u kojem žive, pridonositi njegovu boljitku u svim društvenim i humanističkim područjima koja Hrvatski studiji pokrivaju i koji će biti u stanju uspješno se integrirati u europski obrazovni i znanstveni prostor".

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić istaknuo je kako se Hrvatski studiji nakon 19 godina djelovanja mogu pohvaliti svojim rezultatima, dodavši kako je njihov doprinos razvoju visokog obrazovanja u okviru Sveučilišta u Zagrebu i hrvatskoj znanosti i hrvatskoj kulturi doista nemjerljiv.

Prorektorica Sveučilišta u Zagrebu Vesna Vašiček istaknula je da su Hrvatskih studiji, nakon 19 godina postojanja, stasali da postanu punopravnim članom sveučilišne zajednice. "Mislim da će u tom smislu sinergijom i djelovanjem preko srodnih institucija vijeća područja i zajedničkim djelovanjem uprave Sveučilišta Hrvatski studiji dobiti to punopravno članstvo", poručila je prorektorica.

Dogradonačelnica Zagreba Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako će se plodna suradnja između grada Zagreba i Sveučilišta nastaviti i ubuduće.

Na svečanosti su dodjeljene nagrade voditelja Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu najboljim studentima u akademskoj godini 2010./2011. te priznanja najuspješnijim studentima za izvan studijske aktivnosti.

(Hina) xbma ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙