FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 9. obljetnica Zapovjedništva za potporu OSRH

Autor: tmar
ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - U vojarni "Satnik Josip Zidar" u Velikoj Buni danas je obilježena 9. obljetnica Zapovjedništva za potporu, a tom je prigodom načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić naglasio kako su logističari dosad predstavljali OS najboljem svjetlu te da će se pred njih hrvatskim članstvom u EU biti postavljane nove zadaće i prilagodbe, naročito kad je riječ o sudjelovanju u borbenim skupinama EU.

Izaslanik ministra obrane državni tajnik Mate Raboteg rekao je da je logistika svih modernih oružanih snaga odraz uređenosti i organiziranosti obrambenog sustava u cjelini.

"Nametnuli ste visoke standarde, osobito u suradnji s našim saveznicima. U potpunosti ste usvojili i primijenili koncept potpore zemlje domaćina, a u ISAF-u ste izgradili jak potporni element. U zemlji se vaša potpora ogleda u brojnim akcijama pomoći, kako Oružanim snagama, tako i civilnom stanovništvu“, kazao je Raboteg.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mate Ostović kazao je da je ono najveća logistička organizacija u Oružanim snagama ne samo po brojnosti pripadnika nego i po sveukupnim sposobnostima, pa su u 2011. godini uspjeli izvršiti sve planirane aktivnosti i zadaće.

U sklopu obilježavanja 9. obljetnice ZZP-a, u vojarni „Satnik Josip Zidar“ služena Sveta Misa te su položeni vijenci ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima 153. brigade HV-a. Najistaknutijim djelatnicima dodijeljene su nagrade i pohvale.

(Hina) xpp/xmt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙