FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na natječaj Fonda za razvoj sveučilišta prijavljeno 245 projekata

Autor: gvla
ZAGREB, 9. studenog 2011. (Hina) - Na natječaj Fonda za razvoj Sveučilišta raspisan prošle godine prijavljen je iznenađujuće velik broj projekata, odnosno 245 projekata u sedam programa, u ukupnoj vrijednosti od gotovo 55 milijuna kuna, rekao je rektor Sveučilišta Aleksa Bjeliš na konferenciji za novinare.

Fond za razvoj, ustanovljen prije tri godine, raspolaže s nešto manje od 10 milijuna kuna, od čega je 10 posto po pravilniku alocirano za projekte koje predlaže izravno rektor. Ukupna sredstva raspoloživa za financiranje predloženih projekata iznose tako oko 8,97 milijuna kuna. Nakon provedenog procesa selekcije, Odbor Fonda Senatu je predložio a Senat jučer prihvatio 72 projekta predložena za financiranje, kazao je Bjeliš.

Napomenuo je da je to tek prva etapa u početku rada na projektima, koji bi trebali biti realizirani tijekom sljedeće kalendarske godina a, kako je naglasio, još je moguće da, ovisno o uspješnosti, od nekih projekata bude zatražen povrat sredstava.

Rektor je na konferenciji za novinare izvijestio i o privremenim rezultatima upisa u I. godinu diplomskih studija za tekuću akademsku godinu.

"Ove godine kvota upisa na diplomske studije na cijelom sveučilištu iznosila je 7.608 studenata a ukupno, zajedno s izvanrednim studentima, više od 8.800", kazao je Bjeliš. "Dosad prikupljeni podaci pokazuju da smo na redovitim studijima upisali 5.451 studenta, ili 71,6 posto od ukupne kvote, te zajedno s izvanrednim studentima 5.805 studenata, ili 66 posto od kvote". Podsjetio je da je riječ o privremenim podacima budući da upisi još nisu završeni. Usporedbe radi, u isto vrijeme prošle godine upisana su 84 studenta manje, dodao je.

Bjeliš je napomenuo da je na jučerašnjoj sjednici Senata zatraženo da se napravi analiza mobilnosti studenata koji upisuju diplomske studije - "koliki je broj onih koji su na istom fakultetu prije studirali preddiplomski sadržaj, a koliko studenata dolazi s drugih fakulteta, bilo s našeg sveučilišta ili s drugih visokih učilišta".

Bjeliš je najavio i održavanje sveučilišne izvedbe opere "Carmen" 27. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Riječ je o zajedničkom projektu studenata triju zagrebačkih akademija i nekoliko tehničkih fakulteta. Projekt je donatorskog karaktera, a na njemu će se prikupljati sredstva za studentske stipendije.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙