FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20. obljetnica bizovačkih žrtava

Autor: vsik
BIZOVAC,BIZOVAC,7. studenog 2011.(Hina) - U Bizovcu je danas obilježena 20. obljetnica tragična događaja, kad je u raketiranju mjesta zrakoplovima bivše JNA poginulo osam i ranjeno dvadesetčetvero ljudi.

U znak sjećanja na te žrtve kod Spomen-križa na bizovačkom groblju predstavnici općine Bizovac, Osječko-baranjske županije i udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće.

Predsjednik županijske skupštine Zlatko Maksimović istaknuo je kako je "to tužna obljetnica i jedan od najtragičnijih datuma u povijesti Bizovca, kad su ubojiti projektili razorili mjesto i ubili nevine ljude".

Općinski načelnik Srećko Vuković kazao je kako "nažalost, za tako veliku tragediju, u kojoj je ubijen jedan hrvatski vojnik, tri policajca i četiri civila, ni 20 godina poslije nitko nije odgovarao, štoviše nije ni istražena odgovornost, a zna se da su zrakoplovi doletjeli iz Srbije". U prijepodnevnim satima "toga tužnog 7. studenog 1991. zrakoplovi okupatorske JNA su u tri navrata ispalili ubojite projektile na mirno slavonsko mjesto Bizovac", rekao je Vuković.

Podsjetio je kako je najprije granatiran Hotel "Termia", potom obiteljske kuće nasuprot željezničkom kolodvoru te samo središte Bizovca".

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙