FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba traži od Rusije da bude stroža prema Asadu

Autor: dmus
MOSKVA, 15. studenog 2011. (Hina/AFP) - Izaslanstvo sirijske oporbe u progonstvu u utorak je tijekom razgovora u Moskvi s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom zatražila da Rusija bude stroža s režimom predsjednika Bašara al-Asada, iako ta zemlja ne želi poduprijeti sankcije protiv Damaska.

U razgovorima u ministarstvu, Sirijsko nacionalno vijeće, koje okuplja najveći dio oporbenih frakcija u zemlji, nekoliko je puta od Rusa tražilo za zatraže Asadov odlazak s vlasti, izjavio je voditelj sirijskog izaslanstva Burhan Galiun.

"No Rusi su nam odgovorili da čak ni Arapska liga to ne traži", dodao je Galiun, iznimno ugledna osoba u Siriji i profesor na Sorboni, dodavši kako "Lavrov nije iznio konkretne prijedloge".

Ruski su diplomati "pozvali sve skupine sirijske oporbe da se žurno uključe u inicijativu Arapske lige kako bi se pronašlo rješenje za krizu", stoji u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Arapski plan predviđa prestanak nasilja, oslobađanje zatvorenika, povlačenje oružanih snaga iz gradova i slobodno kretanje novinara u Siriji.

(Hina) xdam ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙