FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba želi diplomatsko predstavništvo u Turskoj

Autor: mhaj
ANKARA , 14. studenog 2011. (Hina/AFP) - Predstavnici sirijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća koje čini velik dio oporbe, od šefa turske diplomacije Ahmeda Davutoglua zatražili su otvaranje svog diplomatskog predstavništva u Turskoj, izvijestili su u ponedjeljak turski diplomatski izvori.

Tijekom sastanka s Davutogluom u nedjelju navečer u Ankari, sirijska oporba je turskog ministra zamolila da im omogući otvaranje diplomatske misije u Turskoj, rekao je neimenovani diplomat kako prenosi France presse.

Ovo je drugi put nakon 18. listopada da Davutoglu javno prima članove Nacionalnog prijelaznog vijeća koje čini većina predstavnika sirijske oporbe. Turski je ministar, na sastanku ponovio kako smatra da "je budućnost Sirije na Sirijcima te da će je oni odrediti".

Turska je u nedjelju pozvala međunarodnu zajednicu da se na drukčiji način postavi prema stanju u Siriji te je pozvala na razgovor sirijskog predstavnika u Ankari nakon silovitih prosvjeda pred diplomatskim misijama u toj zemlji, bivšoj saveznici u regiji.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙