FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija poziva sirijsku oporbu na dijalog s vladom

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 15. studenog 2011. (Hina) - Rusija je pozvala u utorak protivnike sirijskog predsjednika Bašara al-Asada na dijalog sa sirijskom vladom kako bi se pokušalo zaustaviti nasilje, objavljeno je na internetskoj stranici ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Tijekom sastanka šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova s predstavnicima sirijske oporbe u inozemstvu, ruska strana je "pozvala sve skupine sirijske oporbe koje odbacuju nasilje kao sredstvo za postizanje političkih ciljeva da se hitno pridruže realizaciji inicijative Arapske lige za rješavanje krize pokretanjem dijaloga između vlasti i oporbe", navodi se u priopćenju ministarstva.

Izaslanstvo sirijske oporbe na čelu s Burhanom Galiunom razgovaralo je i sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Mihailom Bogdanovom.

"Sirijskim oporbenjacima preneseno je rusko stajalište da je nužno konstruktivno prići rješavanju problema s kojima je danas suočena Sirija, provesti reforme u interesu svih Sirijaca, kao i da je nedopustivo vanjsko nasilno miješanje u sirijske poslove", stoji u priopćenju i ističe se da se Galiun u potpunosti složio s takvim pristupom.

(Hina) xkga ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙