FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 7. studenog

Autor: nbrc
ZAGREB, 6. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. studenog.

LONDON - Na jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih turističkih sajmova "World Travel Marketu-WTM", koji se po 32. put održava u Londonu od 7. do 10. studenog, među više od pet tisuća izlagača iz oko 200 zemalja svijeta svoju turističku ponudu predstavlja i Hrvatska. Nositelj hrvatskog nastupa na WTM-u je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na čijem se štandu, osim opće hrvatske turističke ponude, predstavlja i ponuda pojedinih odredišta, hotelskih i drugih turističkih tvrtki te strukovne udruge. Svi će oni, uz promociju na WTM-u, imati i brojne poslovne razgovore, jer je WTM prije svega poslovni sajam/burza na kojem se, osim dogovaranja poslova, naznačuju aktualnosti iz svjetskog turizma te trendovi za iduću godinu. U sklopu prvog dana WTM-a Hrvatska će održati službenu konferenciju za novinare na kojoj će turistički dužnosnici govoriti o rezultatima hrvatskog turizma u ovoj te najaviti aktivnosti za iduću godinu (11,30 sati, prostor ExCel). Po završetku konferencije i nakon službenog obilaska hrvatskog štanda, koji će na ovogodišnjem WTM-u nakon više godina premijerno pokazati novi dizajn i izgled, planiran je sastanak predstavnika hrvatskog turizma s predstavnicima britanskih touroperatora.

ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) u povodu svoje godišnje skupštine organizira i stručni skup, a ove će se godine govoriti o boljem donošenju zakona u Hrvatskoj. HUB će predstaviti i najnoviji, 34. broj HUB Analiza "Kada države bankrotiraju: izgradnja nove arhitekture financijske stabilnosti u eurozoni (13,30 sati, Klub književnika, Trg bana Jelačića 7).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Uprava za Operativni program za regionalnu konkuretnost i Uprava za međunarodnu suradnju u području rada i socijalne sigurnosti organizira konferenciju pod nazivom "IPA 3,4 sad". Glavna svrha ove konferencije je informirati partnerske organizacije i širu javnost o postignutim rezultatima u oba operativna programa. Tako će predstavnici institucija nadležnih za upravljane i provedbu operativnog programa za regionalnu konkurentnost i operativnog programa razvoj ljudskih potencijala predstaviti dosadašnje rezultate i primjere uspješnih projekata u okviru programa, a konferencija je i prilika za predstavljanje budućih operativnih programa koji će biti financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda nakon punopravnog članstva Hrvatske u EU (9,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Predstavnici Delegacije Europske unije u Hrvatskoj i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva obilježit će službeni svršetak IPA twinning projekta "Metodologija za upravljanje administrativnim energetskim podacima vezanim uz propise EU-a". IPA 2007 – Komponenta I "Upravljanje administrativnim energetskim podacima" je krovni projekt u području usklađivanja s pravnom stečevinom EU u području energetike. Ukupna vrijednost projekta je 1,1 milijun eura, uz trajanje od 21 mjesec (11,00 sati, Hypo Expo XXI centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatske gospodarske komore bit će najavljeni ovogodišnji Dani hrvatskog osiguranja. Čelnici Udruženja osiguravatelja pri HGK osvrnut će se na stanje na tržištu i predstaviti program ovogodišnjih dana osiguranja (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtam/xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙