FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Asad spreman razgovarati s oporbom

Autor: djan
DAMASK, 30. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Sirijski predsjednik Bašar al-Asad, suočen sa sedmomjesečnom pobunom protiv svoje vlasti, izjavio je u nedjelju da je spreman razgovarati s oporbom.

"Surađivat ćemo sa svim političkim razinama, i s onima koje su postojale prije krize i s onima koje su iz nje iznikle. Vjerujem da je odnos s njima izuzetno važan", rekao je Asad u razgovoru za rusku televiziju.

Arapska liga predložila je prije dva tjedna da u Kairu počne dijalog između sirijskih vlasti i njezinih protivnika. Rok koji je Liga dala za odgovor na taj prijedlog ističe danas.

UN je objavio da je tri tisuće ljudi dosad izgubilo živote u pobuni u Siriji. Asad je rekao ruskoj televiziji da je bilo nekoliko stotina poginulih među vojnicima, policajcima i sigurnosnim snagama.

"Kako su oni ubijeni? Jesu li ubijeni u mirnim prosvjedima? Jesu li ubijeni povicima? Ne, ubijeni su oružjem. Imali smo posla s naoružanim ljudima", kazao je.

U nedjelju se sastao i ministarski odbor Arapske lige u Dohi i predložio novi plan za okončanje nasilja u Siriji, rekao je katarski premijer šeik Hamed bin Jasem al-Tani. Sirijsko izaslanstvo na sastanku obećalo je svoj odgovor sutra, rekao je al-Tani. Pojedinosti plana nije objavio.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙