FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba poziva na međunarodnu zaštitu u Homsu

Autor: bnov
NIKOZIJA, 7. studenog 2011. (Hina/AFP) - Sirijska oporba pozvala je na "međunarodnu zaštitu" civila u gradu Homsu koji se pod opsadom snaga režima Bašara al-Asada pretvorio u poprište žestokih sukoba vojnika i navodnih dezertera.

Proglasivši Homs "opustošenim gradom", Sirijsko nacionalno vijeće zatražilo je od UN-a, od Organizacije islamske konferencije i međunarodnih i arapskih organizacija da "zaustave pokolj koji režim provodi u Homsu i osiguraju međunarodnu zaštitu civila".

Sirijsko nacionalno vijeće koje okuplja većinu oporbenih struja, zahtijeva u priopćenju "hitno slanje arapskih i međunarodnih promatrača u Homs kako bi nadzirali stanje na terenu i spriječili režim od barbarskog pokolja".

Po podacima sirijskih nevladinih organizacija za zaštitu ljudskih prava, vojne snage pokrenule su prije zore u Homsu, koji je već danima pod opsadom, napad velikih razmjera.

Vojska sirijskog režima pokušava ugušiti u krvi narodnu pobunu pokrenutu prije osam mjeseci i u napadu koristi "teško naoružanje, rakete i zrakoplovstvo te bombardira stambene četvrti", tvrdi Vijeće.

(Hina) xbnš ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙