FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić na sajmu Eko-etno Hrvatska

Autor: mbuj
ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nazočio je danas predstavljanju grada Zagreba na sajmu proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno Hrvatska Europa Tour, koji se održava u novom poslovno-trgovačkom centru Green Gold u Radničkoj ulici.

Gradonačelnik je pozdravio posjetitelje na pozornici, na kojoj se održavao program "krštenja mošta". "Umjesto bilo kakva govora - Idemo!", rekao je Bandić te zapjevao i nazdravio čašom vina.

Upitan na što se Zagreb može ponositi, Bandić je odgovorio: "Prije svega s pravim, toplim ljudima. Grad Zagreb uvijek pozitivno integrira i to je naša zadovoljština."

Istaknuvši da se na sajmu Eko-etno Hrvatska predstavlja sve najbolje što ima Zagreb, poručio je građanima kako sajam trebaju posjetiti da bi to doživjeli iz prve ruke. "Ovo je brend za tržnicu Europe", istaknuo je.

Pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk rekao je kako grad Zagreb već dugo godina sudjeluje na sajmu Eko-etno te da im je drago da se taj sajam vratio u Zagreb. Istaknuvši da na zagrebačkom štandu imaju "spoj urbanog i ruralnog", podsjetio je da Zagreb ima svoj ruralni dio s oko 15.000 hektara poljoprivrednog zemljišta te da su na sajmu predstavljeni najvažniji zagrebački proizvođači.

Međunarodni sajam Eko-etno Hrvatska Europa Tour, koji promiče očuvanje ruralnih područja, autohtonu tradiciju i baštinu te seoski turizam održava se u poslovno-trgovačkom centru Green Gold do 30. listopada. Ove godine održava se deveti put. Na sajmu svoje proizvode predstavlja oko 400 izlagača iz šest županija i Zagreba te pet europskih zemalja. Posjetitelji mogu razgledati i uživati u gastronomskoj ponudi ruralnih područja, autohtonoj i izvornoj, te u starim obrtima i zanatima, folkloru... Na sajmu se održavaju i tematski forumi, okrugli stolovi, edukacijski seminari.

Predsjednica uprave Hrvatskog farmera d.d. Dijana Katica je u ime organizatora sajma novinarima rekla kako "nastoje ispričati ruralnu priču na urban način". Rekla je kako se svaki sat na sajmu održi neko događanje te kako misli da su posjetitelji zadovoljni, a da je i sajamski prostor ove godine nov i lijep.

(Hina) xbma ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙