FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 8. studenog

Autor: dsta
ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 8. studenog.

ZAGREB - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj na druženju s novinarima predstavit će dokument s prijedlozima za smanjenje poreznog opterećenja, bez potrebe za smanjenjem porezne stope i složenim zakonodavnim postupcima. Tim se dokumentom želi ukazati na porezne prepreke koje utječu na poslovanje u Hrvatskoj te se iznose prijedlozi za stvaranje poticajnog poslovnog okruženja, navode iz AMChama (11,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Okrugli stol o ulozi obrazovanja u jačanju konkurentnosti gospodarstva i društva održat će se u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca. Pred predstojeće parlamentarne izbore na okruglom stolu sudjelovat će više predstavnika koalicija i političkih stranaka, najavljeno je iz HUP-a. (10,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - U organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore održat će se njemačko-hrvatski simpozij pod nazivom "Energetska učinkovitost u zgradarstvu". Cilj simpozija je razmjena iskustava te uspostavljanje novih poslovnih kontakata između stručnjaka iz područja energetske učinkovitosti i tvrtki dvije zemlje (9,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Skup pod sloganom "Kvaliteta za najbolji učinak" održat će se u organizaciji Hrvatskog društva za kvalitetu u povodu obilježavanja 9. hrvatskog dana kvalitete, 17. europskog tjedna kvalitete i 22. svjetskog dana kvalitete (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Kružnih putovanja stranih brodova u hrvatskom teritorijalnom moru u prvih devet mjeseci ove godine bilo je 1,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, ali su ti brodovi u Hrvatskoj boravili 64 dana više te doveli 3,2 posto više putnika, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je kružnih putovanja stranih brodova u prvih devet mjeseci ove godine bilo 663, putnika na njima 900.859, a ukupno su u Hrvatskoj boravili 1.349 dana. U strukturi kružnih putovanja stranih brodova najviše je kruzera svoj prvi ulazak u teritorijalno more Republike Hrvatske evidentiralo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, više od 70 posto.

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙