FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godišnji radni sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Europe

Autor: tper
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Stjepan Mikolčić sudjelovat će na petom godišnjem radnom sastanku ministara poljoprivrede jugoistočne Europe 11. i 12. studenog u Skopju na kojem će se raspravljati o budućoj regionalnoj suradnji i reformama koje se trebaju napraviti u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja u procesu približavanja tih zemalja Europskoj uniji.

Razmijeniti će se iskustva vezana za reforme Zajedničke poljoprivredne politike EU u razdoblju 2014.-2020., za budućnost pretpristupne pomoći za poljoprivredu i ruralni razvoj te strateške smjernice buduće regionalne suradnje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Stalna radna skupina za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Europi (SWG), kao platforma za umrežavanje i regionalnu suradnju, osnovana je na Forumu poljoprivredne politike koji je u lipnju 2005. održan u Makedoniji i Srbiji.

U skladu sa međunarodnim sporazumom u ožujku 2009., SWG je registriran kao međunarodna, međuvladina organizacija čije je tajništvo sa sjedištem u Skopju.

Sastanak će otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije Ljupčo Dimovski koji će ujedno i preuzeti predsjedavanje SWG-om od strane hrvatskog Ministarstva poljoprivrede koja je 2010./2011. bilo aktualni predsjedavatelj.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙