FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek KBC-u darovao uređaj CTG

Autor: ivuc
OSIJEK, 9. studenog 2011.(Hina) - Čelnici grada Osijeka i gradskoga javnog poduzeća "Vodovoda" uručili su danas predstavnicima Klinike za ginekologiju osječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) uređaj CTG, vrijedan 70.000 kuna.

Riječ je o kardiotokografskom uređaju koji prati rad srca blizanaca u tijeku trudnoće, a po 35.000 kuna za nabavu uređaja osigurali su osječka gradska uprava i javno poduzeće "Vodovod".

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako su gradu potrebne ustanove poput KBC-a i Medicinskog fakulteta, da je gradska uprava spremna i dalje pomagati, a, po potrebi, izdvojiti još novca za takve projekte u proračunu za iduću godinu.

Želimo da KBC, koji prima pacijente iz cijele regije, ima najsuvremeniju opremu, dodao je Bubalo.

Zamjenik ravnatelja KBC-a Tonči Mišević zahvalio je na daru, ocijenivši kako je riječ o važnu uređaju za rad te ustanove.

Predstojnik ginekološke klinike Darko Čuržik kazao je kako se do kraja ove godine u KBC-u očekuje ukupno oko 2700 porođaja ili za 150 više nego prošle godine. Dodao je kako su prošle godine bile 42 blizanačke trudnoće, a ove ih se godine očekuje 50.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙