FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolnici Sv. Duh doniran uređaj za bolesti glasnica

Autor: ista
ZAGREB, 4. studenog 2011. (Hina) - Kliničkoj bolnici "Sveti Duh" doniran je uređaj za dijagnostiku poremećaja i bolesti glasnica za koji su u zajedničkoj humanitarnoj akciji "Spas za glas" Rotary klub "Zagreb Sljeme" i Hrvatsko narodno kazalište Zagreb prikupili oko 140 tisuća kuna.

Prikupljeni novac iskorišten je za nabavu videoendostroboskopskog stupa koji će pomoći u videoanalizi promjena na glasiljkama i ranoj dijagnostici bolesti grla, pacijenata Zavoda za uho, grlo, nos Kliničke bolnice "Sveti Duh", priopćeno je iz KB-a.

Aparat daje uvećanu sliku sluznice larinksa u pokretu i analizira fine i našem oku nevidljive pokrete glasnica, čime liječnicima omogućuje dijagnosticiranje tumorskih ili neuroloških bolesti larinksa u vrlo ranoj fazi na temelju dijagnostike poremećaja pokretljivosti glasiljki i promjena sluznice.

Budući da je dobivanje uređaja i otvaranje fonijatrijske ambulante od presudnog značaja za sve glasovne profesionalce, u akciji je od početka sudjelovalo i Hrvatsko narodno kazalište (HNK) iz Zagreba te je u travnju ove godine u kazalištu izvedena opera "Seviljski brijač" za sve donatore i prijatelje te humanitarne akcije.

Prilikom svečane primopredaje uređaja na donaciji su Rotary klubu "Zagreb Sljeme" zahvalili zamjenik ravnatelja KB "Sveti Duh" Ratko Matijević i predstojnik Zavoda za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata Boris Šimunjak koji je istaknuo kako je humanitarnom akcijom "Spas za glas" još jednom dokazano da ljudska dobrota i spremnost za pomoć nemaju granica.

Predsjednik Rotary kluba Sljeme Davor Dabinović istaknuo je da je samim uručenjem donacije završio humanitarni projekt "Spas za glas" ta da se Klub okreće drugim humanitarnim projektima za koje se isto nada da će biti uspješni, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙