FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina: nema zatvaranja rafinerije u Sisku

Autor: nbrc
ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Uprava Ine odlučno tvrdi da nema zatvaranja rafinerije nafte u Sisku niti se to planira, priopćeno je danas iz Ine.

"Također naglašavamo da Uprava nije predlagala zatvaranje sisačke rafinerije Nadzornom odboru ili dioničarima kompanije", navode Inin Sektor korporativnih komunikacija u priopćenju kojim reagira na današnje medijske napise o zatvaranju sisačke rafinerije.

Iz Ine podsjećaju da je još ranije najavljeno da će rafinerija nafte Sisak početi s proizvodnjom tijekom studenog ove godine, nakon što se završe radovi na sanaciji štete od požara koji je izbio 20. lipnja.

U ovom trenutku radovi su u završnoj fazi, navode iz Ine.

Podsjećaju također da je u modernizaciju sisačke rafinerije posljednjih godina uloženo 118 milijuna eura te su izgrađena tri postrojenja s jasnim ciljem osiguranja budućnosti te rafinerije kroz proizvodnju goriva europske kvalitete, te unaprjeđenja života lokalne zajednice.

"Možemo potvrditi da se planovi za daljnju modernizaciju revidiraju sukladno situaciji na tržištu, no to ne podrazumijeva njezino zatvaranje ili prestanak ulaganja, a što je vidljivo upravo iz činjenice da smo za 2012. godinu već najavili daljnje ulaganje u postojeće koking postrojenje", poručuju iz Ine.

Kompanija je svjesna važnosti rafinerije nafte Sisak kako za lokalno gospodarstvo, tako i Inu, kažu u Ini i naglašavaju kako je optimalni nastavak rada te rafinerije dio budućnosti kompanije.

Također navode kako je "predloženi smjer strategije kompanije predložen temeljem konsenzusa Uprave Ine".

"Predsjednik Uprave Ine, u ime kolektivnog tijela Uprave, izložio je predloženi smjer strategije u utorak na sastanku u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva temeljem traženja Nadzornog odbora Ine. Uprava, kao odgovorno tijelo za odobravanje strategije sukladno internim aktima, će odobriti strategiju nakon konzultacija", zaključuje se u priopćenju.

Priopćenjem su na pisanje medija već ranije danas reagirali iz mađarskog MOL-a iz kojeg su poručili da nemaju namjeru zatvoriti rafineriju u Sisku.

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙