FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Panasonic završio prvu polovinu godine s gubitkom od 1,7 mlrd dolara

Autor: mkuz
TOKIO, 31. listopada 2011. (Hina/AFP) - Japanski proizvođač potrošačke elektronike Panasonic izvijestio je u ponedjeljak o neto gubitku u visini 136,15 milijardi jena (1,7 milijardi dolara) u šestomjesečnom razdoblju do kraja rujna slijedom pada prihoda a najavio je i neto gubitak u cijeloj poslovnoj godini.

Proizvođač bijele tehnike i potrošačke elektronike očekuje neto gubitak u visini 420 milijardi jena u poslovnoj godini do kraja ožujka 2012., u odnosu na ranije predviđenu dobit od 30 milijardi jena. Kao razloge navodi troškove reorganizacije i preustroja.

Gubitak u prvoj polovini poslovne godine pripisuje padu prihoda, troškovima restrukturiranja i utjecaju potresa i tsunamija od 11. ožujka.

Prognoze su pogoršane "prvenstveno zbog usporene inozemne prodaje pod utjecajem sve intenzivnije cjenovne konkurencije u segmentu digitalnih proizvoda i aprecijacije jena", navodi se u priopćenju.

U prvoj polovini prošle poslovne godine Panasonic je bilježio neto dobit u visini 74,72 milijarde jena.

Kompanija je također naniže revidirala procjenu godišnje operativne dobiti, na 130 milijardi jena, s prethodno procijenjenih 270 milijardi jena. Prihodi bi po novoj procjeni trebali iznositi 8.300 milijardi jena, u odnosu na ranije procijenjenih 8.700 milijardi jena.

Revizija također odražava očekivano povećanje troškova restrukturiranja ponajprije u odjelima ravnih tv-ekrana i poluvodiča, izvijestio je Panasonic.

Poduzeće namjerava oštro smanjiti gubitaško poslovanje s televizorima.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙