FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hidroelektra niskogradnja: rast neto dobiti za 17 posto

Autor: tper
ZAGREB, 27. listopada 2011. (Hina) - Hidroelektra niskogradnja u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 2,03 milijuna kuna, što je 17 posto viša dobit nego u istom razdoblju lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi iznose 487,9 milijuna kuna i veći su za 24 posto. Tvrtka je u prvih devet mjeseci prema istom razdoblju lani povećala ukupne rashode za 23,6 posto, na 485,45 milijuna kuna.

Iako su uočena određena poboljšanja u nekim segmentima poslovanja, u prva tri kvartala tvrtka nije u potpunosti uspjela uposliti svoje proizvodne kapacitete, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Razlog tome leži u smanjenju investicijskih ulaganja u projekte prometne infrastrukture u Hrvatskoj, kao i zbog usporavanja izvođenja radova po već sklopljenim ugovorima o građenju.

To se odražava kroz produljenje rokova naplate potraživanja, pogoršanu likvidnost te otežano financiranje koji su obilježili poslovanje tvrtke u prva tri kvartala.

Direktne posljedice otežanih uvjeta poslovanja vidljive su kroz otežano plaćanje obveza prema dobavljačima i kooperantima te nizak iznos ostvarene neto dobiti, navodi se.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙