FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon zatražio da se prekine s ubijanjem u Siriji

Autor: mhaj
BERN , 17. listopada 2011. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon zatražio je u ponedjeljak da se u Siriji prestane s ubijanjem u nasilnom gušenju prosvjeda u kojemu je do sada prema podacima UN-a poginulo više od 3.000 ljudi.

"Ubojstva u Siriji moraju prestati, to sam kazao i predsjedniku Asadu", rekao je na konferenciji za novinare u Bernu Ban.

"Od predsjednika Asada zatražio sam da se odmah prekine s ubijanjima koja su neprihvatljiva, prije nego što bude prekasno", rekao je Ban. Istaknuo je kako je "sasvim neprihvatljiva činjenica da je u Siriji ubijeno 3.000 civila", prema UN-ovim podacima.

"Sirijci odgovaraju kako je više mrtvih u redovima snaga sigurnosti nego među civilima, no ta ubojstva moraju prestati i od vlasti te zemlje tražim da se odmah angažiraju na hitnim aktivnostima povezanim s ovim problemom", rekao je Ban, koji je još polovinom rujna pozvao na međunarodnu akciju u Siriji, podsjetivši na "neispunjena obećanja" sirijskog predsjednika Asada. "S obzirom na to da obećanja nisu ispunjena, sad je stvarno dosta, a međunarodna zajednica mora uistinu zajednički reagirati i djelovati", rekao je tada.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙