FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina poručila Siriji da se nasilje ne smije nastaviti

Autor: bnov
KAIRO, 30. listopada 2011. (Hina/AFP) - Kineski izaslanik na Bliskom istoku Wu Sike izjavio je u nedjelju u Kairu da je za nedavnog posjeta Damasku upozorio Siriju na opasnost od nastavka represije.

Wu je kazao da je upozorio "visoke dužnosnike u Siriji na opasnost od (sadašnjeg) stanja", rekavši da se ono "ne smije nastaviti" te da režim Bašara al-Asada mora "poštivati legitimne težnje i potraživanja sirijskog naroda i odgovoriti na njih".

Kineski izaslanik, koji je u Damasku bio u četvrtak, kazao je da njegova zemlja podržava ideju koju je predložila Arapska liga o dijalogu između režima i njegovih protivnika, od kojih se s nekolicinom i susreo.

"Sirija mora pokazati izvjesnu fleksibilnost po tom pitanju kako bi pomogla Arapskoj ligi da primijeni svoj prijedlog", odgovorio je Wu novinaru na pitanje o tome treba li sirijski režim pregovarati s oporbenim skupinama u progonstvu.

Rusija i Kina, stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a, stavile su 4. listopada veto na nacrt rezolucije zapadnih zemalja kojim se Damasku prijeti "ciljanim mjerama".

(Hina) xbnš ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙