FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: na otocima cijene prosječno veće za 18 posto

Autor: zjur
SPLIT, 26. listopada 2011. (Hina) - Na otocima je cijena roba i usluga prosječno veća za 18 posto nego na kopnu, upozorili su na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu članovi HSP-a Brač Neno Doždor i Stipe Zago te predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Ivan Protrka.

Svi oni koji povremeno dolaze na otoke znaju da su tamo cijene daleko veće nego na kopnu, a stanovnici procjenjuju da su, ovisno o vrsti roba, veće za od 5 do 50 posto, a usluga od 10 do 150 posto, kazao je Protrka.

Predstavnici bračkog HSP-a su, koristeći se izračunom za sindikalnu košaricu, izračunali kako je na otocima cijena roba i usluge veća za 18 posto nego na kopnu, odnosno kako neto cijene na otocima sadrže porez od 23 posto, na koje se onda dodatno obračunava PDV. Kupujući ili koristeći usluge na otocima u državnu kasu uplaćujemo 4,14 posto više nego na kopnu, rekao je Neno Doždor.

Stipe Zago naglasio je kako su na raspravu o ovoj temi potaknuti jesenskim smanjenjem brodskih i trajektnih linija, te ocijenio da u nadležnim državnim tijelima za otoke ne izdvajaju puno osim kroz subvencije brodskih linija kojima se vraća dio onoga što se uzima otocima.

(Hina) xzjur ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙