FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP pozvao desne stranke na okupljanje

Autor: tdel
ZAGREB, 12. listopada 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare sve desne stranke domoljubne orijentacije u Hrvatskoj na okupljanje pod "krovom HSP-a, kao stožerne stranke desnice" .

"HSP želi pod svojim krovom okupiti sve relevantne pojedince, organizacije i čimbenike na desnici" rekao je Srb dodavši da će ta stranka nositelje svih svojih lista objaviti idući tjedan.

No, istaknuo je, HSP je spreman i na razgovore s svim desnim strankama te im ponuditi i prva mjesta na listama, ali i odgovornost koja time dolazi. "Mi ne isključujemo nikog, svi s desne pozicije su dobrodošli", kazao je Srb.

Naveo je kako u idućih tjedan dana očekuje konstruktivne razgovore, ali i dogovor s svim strankama, pojedincima i organizacijama koje njeguju hrvatske vrijednosti i žele sudjelovati u mobiliziranju desnice. Ako do toga ne dođe, HSP će za tjedan dana objaviti nositelje svih svojih lista na predstojećim parlamentarnim izborima.

Dodao je kako je ta stranka već kontaktirala s nekoliko političkih opcija s desnice, a koje će na izbore izaći 'pod krovom' HSP-a, ali nije želio govoriti o kome se radi.

Predsjednik HSP-a istaknuo je kako time žele revitalizirati i mobilizirati hrvatsku desnicu, okupiti je oko najstarije stranke u Hrvatskoj te čuvati hrvatske vrijednosti u trenutku kada se Hrvatska "nalazi gotovo pred gubitkom vlastitog suvereniteta koji joj prijeti ulaskom u Europsku uniju".

Srb je izvijestio da je HSP danas objavio natječaj za izradu najboljeg video uratka koji promovira protivljenje ulaska Hrvatske u EU te ga na najbolji način argumentira. Natječaj će biti objavljen do 25. studenog 2011., a nagrada za najbolji video uradak je 5000 kuna. Srb je kazao kako će te spotove, zbog kako je rekao, medijske blokade, emitirati na središnjim trgovima hrvatskih gradova.

(Hina) xtdel yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙