FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petar Šale u HSP-u, najavljena nova pojačanja

Autor: vlar
ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Zagrebački odvjetnik i jedan od utemeljitelja HDZ-a Petar Šale pristupio je HSP-u, stranci koja se, kako je rekao, zauzima za zaživljavanje hrvatske državotvornosti te se protivi "svima onima koji žele prodati Hrvatsku i od nje napraviti koloniju".

"Petar Šale u HSP-u će biti član središnjih stranačkih tijela i voditi stranački odbor za pravosuđe", istaknuo je predsjednik HSP-a Daniel Srb na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je Šali predao stranačku iskaznicu.

Riječ je o čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio borbi za hrvatske nacionalne interese, ustvrdio je Srb ponovivši poziv svim domoljubnim političkim opcijama da se objedine pod krovom HSP-a.

Predsjednik HSP-a procjenjuje da će samo tako desne političke opcije koje, kako kaže, objektivno nemaju šanse prijeći izborni prag, osvojiti mjesta u Hrvatskom saboru. U suprotnom slučaju, poručuje, glasovi za njih bit će potrošeni, a mandati će otići onima koji osvoje najveći broj glasova.

Petar Šale ustvrdio je kako od državotvornosti HDZ-a, čiji je bio utemeljitelj, više nema ništa. "HDZ je nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana postao neprepoznatljiv, nakon što se bivši predsjednik stranke Ivo Sanader riješio svih državotvornih elemenata unutar stranke", rekao je.

Za HSP se, kaže, odlučio jer se zauzima za ulazak u Europu, ali ne pod cijenu gubitka suvereniteta i onoga zbog čega smo u Domovinskom ratu imali 15-ak tisuća poginulih dragovoljaca.

Predsjednik stranke Daniel Srb također je ustvrdio kako HDZ danas više nema one vrijednosti za koje se zalagao u vrijeme stvaranja i obrane Hrvatske.

"Mi danas zastupamo vrijednosti koje je nekada zastupao državotvorni HDZ, onaj koji je na svojim leđima nosio proces stvaranja neovisne Hrvatske i obranu u Domovinskom ratu", rekao je Srb, koji u toj činjenici vidi razlog zašto ljudi, poput Petra Šale, napuštaju HDZ i pristupaju HSP-u.

Istaknuo je i kako ima dobre vijesti o predizbornoj sinergiji desnice, najavivši dva puta tjedno sazivanje konferencija za novinare na kojima će predstavljati nova stranačka pojačanja.

(Hina) xvl ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙