FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pankretić u Dugoj Resi o regionalnim projektima

Autor: mbur
DUGA RESA, 21. listopada 2011. (Hina) - Regionalni razvojni projekti bila je tema današnjeg susreta u Dugoj Resi potpredsjednika vlade i ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidara Pankretića s gradonačelnikom Ivanom Baršićem i općinskim načelnicima Barilovića, Bosiljeva, Plaškog i Žakanja.

Osim 305 projekata u sustavima javne vodoopskrbe i obrane od poplava vlada iz programa gospodarskog oporavka izdvaja 31 infrastrukturni projekt od nacionalnog interesa ukupne vrijednosti 14 milijarda eura, priopćeno je danas iz ministarstva regionalnog razvoja. Usto se priprema projekt EIB III - "Integralni razvoj lokalne zajednice" u visini od 500 milijuna kuna koji je namijenjen izgradnji staračkih domova i dječjih vrtića.

Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva je u razvoj komunalne i socijalne infrastrukture u Karlovačkoj županiji putem projekata CEB V, EIB I i II uložilo više od 162,5 milijuna kuna, a putem projekata vodnoga gospodarstva 130,46 milijuna kuna.

Od toga je u gradu Dugoj Resi uloženo 10,7 milijuna kuna te u općine Barilović 7,6, Bosiljevo 4,7, Plaški 3,2 i Žakanje 1,53 milijuna kuna.

Također, u tijeku je i natječaj za izgradnju školsko športske dvorane u Žakanju, vrijedne 6,37 milijuna kuna, a danas su ministarstvo te grad i općine potpisali nove ugovore o sufinanciranju razvoja komunalne i socijalne infrastrukture od ukupno 1,370.000 kuna.

(Hina) xpp/xmb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙