FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o financiranju projekata obnovljivih izvora energije

Autor: hspa
CAVTAT, 20. listopada 2011. (Hina) - Pod pokroviteljstvom predsjendika RH Ive Josipovića danas je u Cavtatu počela s radom međunarodna konferencija "Sustainnable Energy Finance and Investment Summit Croatia 2011."

Organizatori skupa su Regionalna energentska agencija sjeverozapadne Hrvatske, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Europska federacija regija i energetskih agencija.

Trodnevni skup ima za cilj prepoznati načine i izvore financiranja projekata obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti uz naglasak na važnost regionalne suradnje s ciljem smanjenja troškova za energiju čistijeg okoliša i povećanja sigurnosti opskrbe energijom.

Obraćajući se okupljenima, u prigodi svečanog otvaranja župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić naglasio je kako se Dubrovačko-neretvanska županija aktivno uključila u učinkovito korištenje energije posebno korištenje energije vjetra istaknuvši pri tom vjetropark na poluotoku Pelješcu.

"Sukladno županijskom prostornom planu, predviđamo i nove lokacije za korištenje potencijala vjetra ali i izgradnju solarnih elektrana", kazao je župan Nikola Dobroslavić.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙