FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o projektu "Meseuro"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 15. listopada 2011. (Hina) - Dubrovačko-neretvanska županija najavila je da će potpisati načelni sporazum o projektu "Meseuro", koji je inicirao potpredsjednik Europskog parlamenta Gianni Pittela.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Dubrovačko-neretvanske županije, cilj projekta je razviti nove načine promišljanja kroz koje bi mladi diplomati i polaznici poslijediplomskih doktorskih studija zajedno s parlamentarnim zastupnicima i diplomatima na posebnim radionicama i okruglim stolovima raspravljali o aktualnim temama i problemima te sugerirali pravce postupanja i rješenja. Ideja je da se u projektu "Meseuro" uspostave podružnice u državama članicama Unije za Mediteran, pa tako i u Dubrovniku, Rimu, Kairo te drugim mediteranskim gradovima.

Inicijativu o "Meseuru" Gianni Pittela je predstavio 2. lipnja ove godine u Dubrovniku, na marginama 14-tog Dubrovačkog diplomatskog foruma. Načelni sporazum o ovom projektu potpisat će potpredsjednik Europskog parlamenta Gianni Pittela i to s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Sveučilištem u Zagrebu, Euromediteranskim sveučilištem (EMUNI), Diplomatskom akademijom i Gradom Dubrovnikom, navodi se u priopćenju.

Sporazum će omogućiti da početni rad na projektu "Meseuro", financira Zaklada "Meseuro", te da se razrade prijedlozi projekata koje bi u 2012. godini kandidirali za sufinanciranje kroz programe Europske unije.

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙