FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji veće zapošljavanje invalida

Autor: vsik
OSIJEK,21. listopada, 2011.(Hina) - U prvih devet mjeseci, po podatcima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje - Područne službe u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji zaposlilo se 136 osoba s invaliditetom, a prošle godine u istom razdoblju 65 osoba, što je znatno povećanje, istaknuto je na današnjemu okruglom stolu o zapošljavanju invalidnih osoba.

Okrugli stol održan je u organizaciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje - Područne službe u Osijeku i osječkog Centra za socijalnu skrb, a svrha mu je, kako je istaknuto, potaknuti i nezaposlene i poslodavce kako bi se što više zapošljavale invalidne osobe. Projektom "Motivacija dugotrajno nezaposlenih osoba", koji se financira iz pretpristupnoga IPA IV programa - Razvoj ljudskih potencijala, a provodi ga Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područna služba u Osijeku, želi se među ostalim, kako je istaknuto, poduprijeti socijalno uključivanje i zapošljavanje socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina.

Po riječima stručne suradnice Područne službe u Osijeku Mirele Sudar, predviđeno je prekvalificiranje 40 osoba iz tih skupina, 20 za pomoćne konobare i 20 za pomoćne kuhare.

U osječkome Zavodu za zapošljavanje evidentirano je 607 nezaposlenih osoba s invaliditetom. Krajem rujna evidentirana je 30.281 nezaposlena osoba, što je pet posto manje u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.

(Hina) xvsik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙