FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za nedjelju, 2. listopada

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 2. listopada 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za nedjelju, 2. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

PLOVANIJA/LIVADE - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će Tvornicu tartufa Zigante u Plovaniji (11 sati) te nazočiti otvorenju sajma "Dani Zigante tartufa 2011" u Livadama (13 sati).

KASTAV - Čelnici Kukuriku koalicije, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja posjetit će Kastav i prisustvovati tradicionalnoj manifestaciji Bela nedeja (dolazak u 11 sati), a izjave za medije su predviđene za 12 sati.

KARLOVAC - Održat će se središnji skup HSS-a 7. izborne jedinice u nazočnosti predsjednika HSS-a Josipa Friščića, potpredsjednika HSS-a i koordinatora 7. izborne jedinice Božidara Pankretića, te predsjednika karlovačkog Županijskog odbora HSS-a Ivana Banjavčića. Na skupu će se najaviti koalicija sa Zelenom strankom u toj izbornoj jedinici. Potporu listi i učešće u kampanji najavit će nezavisni kandidat Dubravko Delić – zamjenik gradonačelnika Karlovca (12 sati, Restoran Kristal).

MARIJA BISTRICA - U organizaciji Vojnog ordinarijata, održat će se 19. hodočašće Hrvatske vojske i policije u svetištu Majke Božje Bistričke. Uz hrvatske vojnike, policajce i vatrogasce hodočastit će hrvatski branitelji 100 postotni ratni vojni invalidi, pripadnici pravosudne policije i pripadnici povijesnih postrojbi hrvatske vojske, kao i vojnici katolici u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Svečanu svetu misu u otvorenoj crkvi svetišta posvećenog blaženom kardinalu Alojziju Stepincu (11 sati) predvodit će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju domaćina, vojnog biskupa u RH Jurja Jezerinca, francuskog vojnog biskupa Luca Ravela, vojnog biskupa u Bosni i Hercegovini Tome Vukšića, te vojnih i policijskih kapelana iz Hrvatske i BiH. Na 19. hrvatskom vojno-redarstvenom hodočašću sudjelovat će i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Dežurni na desku FaH-a:

Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙