FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: zašto se osječki gradonačelnik ne koristi državnim novcem za javne radove

Autor: vsik
OSIJEK,28. rujna, 2011.(Hina) - Osječki HDZ optužio je na današnjoj konferenciji za novinare osječkoga gradonačelnika Krešimira Bubala da ga ne zanima smanjivanje nezaposlenosti koje bi se, po ocjeni HDZ-a, makar na određeno vrijeme moglo smanjiti uvođenjem javnih radova.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Tugomir Kuduz rekao je kako je posebno u Osijeku i okolici izražena alegrija zbog peluda ambrozije te da su se trebali organizirati javni radovi za uništavanje toga korova.

Vlada Republike Hrvatske za javne radove osigurava novac te grad ne bi stajalo ni lipe da je angažirao ljude koji bi to radili i za to dobili novac, dodao je. Pravo na zapošljavanje na javnim radovima imaju osobe koje su tri godine i dulje prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, ili šest mjeseci ako žive na područjima od posebne državne skrbi.

Prijavljivanjem programa javnog zapošljavanja na uništavanju ambrozije mogao se zaposliti znatan broj nezaposlenih osoba, rekao je Kuduz i dodao kako na osječkome HZZ-u prijavljeno tisuću osoba koje su nezaposlene više od tri godine. Tim bi ljudima i te kako dobro došlo 2800 kuna, koliko bi mogli dobivati do šest mjeseci, istaknuo je.

Umjesto toga, rekao je Kuduz, "gradonačelnik Bubalo stalno optužuje vladu i premijerku Kosor da ništa ne ulažu i zanemaruju Osijek i Osječko-baranjsku županiju".

Od ravnatelja osječke Područne službe HZZ-a Ante Barukčića doznaje se da u Osječko-baranjskoj županiji, po evidenciji za kolovoz, ima 31.090 nezaposlenih osoba.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙