FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP traži da vlada reagira na beogradske optužnice

Autor: Nikola Barač
ZADAR, 21. rujna 2011. (Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb večeras je na izbornome zboru Županijskoga vijeća te stranke u Zadru komentirao najnovije beogradske optužnice istaknuvši da za događaje u Domovinskom ratu mogu biti nadležni samo hrvatski sudovi, a od hrvatske vlade zatražio je da hitno reagira.

"Neka Vlada RH hitno uputi diplomatsku notu u Beograd i neka im kaže: postupci koje vi vodite pred svojim sudovima pokazuju da se i dalje niste odrekli interesa u Hrvatskoj i da vodite velikosrpsku politiku", rekao je Daniel Srb.

"U Beogradu se vodi proces protiv hrvatskih branitelja, a mi kao stranka odričemo ikakvo pravo Srbiji na bilo kakve ingerencije nad Hrvatskom, a to znači i na događaje koji su se dogodili na hrvatskome tlu u Domovinskome ratu", poručio je predsjednik HSP-aDaniel Srb.

Na večerašnjem izbornom zboru Županijskoga vijeća HSP-a za predsjednika zadarske županijske organizacije jednoglasno je izabran dosadašnji povjerenik Ivan Miličević.

Miličević je za stranačkog povjerenika postavljen nakon što je dotadašnji predsjednik Đani Bunja, inače i dožupan Zadarske županije, podnio ostavku na sve stranačke dužnosti.

Na zboru je sudjelovao i nositelj HSP-ove liste za 9. izbornu jedinicu Mirko Čondić.

(Hina) xbarn ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙