FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budiša: na sceni je destabiliziranje hrvatske države

Autor: pgas
KAŠTELA, 15. listopada 2011. (Hina) - Nositelj HSLS-ove liste u 9. izbornoj jedinici Dražen Budiša na večerašnjem je predstavljanju u u Dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću ocijenio kako se u Hrvatskoj događa urušavanje političke kulture i destabiliziranje države.

„Ovo što se danas događa na hrvatskoj političkoj pozornici je urušavanje političke kulture, to je ujedno i destabiliziranje hrvatske države“, istaknuo je Budiša.

Pri tomu je optužio dva bloka (HDZ i SDP) da, kako je kazao, „siju političku mržnju, koja se često izrodi u incidentne i opasne situacije“.

Budiša je dodao kako HSLS svoje domoljublje pokazuje suočavanjem s realnim problemima te da ne obmanjuje javnost.

Naglasio je i kako HSLS-ov gospodarski program predlaže konkretne mjere i rokove izvršenja tih mjera za izlazak Hrvatske iz teške krize. Po Budišinoj ocjeni, u gospodarskim programima HDZ-a i SDP-a „nema ideje za izvlačanje Hrvatske iz teške situacije“.

HSLS-ov ekonomski strateg Josip Budimir je rekao kako ta stranka smatra da je bez bolnih rezova nemoguće izići iz krize u Hrvatskoj, te kako se HSLS i po tomu razlikuje od HDZ-a i SDP-a, koji se protive 'bolnim rezovima'.

Ne može se izići iz krize zadržavanjem postojećeg stanja, dodao je Budimir.

(Hina) xpgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙