FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HSLS za revitalizaciju gradskih resursa

Autor: dmak
ZAGREB, 21. rujna 2011. (Hina) - Zagrebačka Gradska organizacija HSLS-a najavila je danas, na konferenciji za novinare, da pokreće žutu akciju "Probudimo i aktivirajmo Zagreb" kako bi se revitalizirali brojni mrtvi i neiskorišteni gradski resursi kao generatori zarade, a ne troškova.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a i zastupnik Gradske skupštine Velimir Srića na konferenciji, simbolički održanoj na Markovom trgu, podsjetio je da su na svojoj web stranici Predloži Zagrebe dobili 117 prijedloga o tome što bi se moglo poboljšati u gradu.

Među njima je i prijedlog da se Gornji grad pretvori u mjesto kulture, ugostiteljstva i vrhunskih turističkih sadržaja, a makne politika - gradske i državne institucije koje koče razvoj tog dijela grada i paraliziraju ga za bilo kakvu drukčiju uporabu i to na gradilište već desetljećima zapuštene sveučilišne bolnice u Blatu kao neiskorišteni resurs.

Treba oživjeti Gornji grad da postane resurs od vrhunskog interesa za promociju turizma u Gradu Zagrebu, poduzetništva i razvoja. Osim Gornjeg grada postoje i drugi brojni neiskorišteni resursi kojima se ne upravlja racionalno niti su popisani, stoga je naša akcija mali apel da se pokrene poduzetnički duh i makne politički koji gospodari resursima nerijetko ih pretačući u privatne džepove, rekao je Srića.

Najavio je nastavak inicijative Predloži Zagrebe nakon 23. rujna kroz akciju "Zažutimo Zagreb" u okviru koje će građani stranačkim aktivistima moći dati sugestije i primjedbe. Želimo afirmirati suradnju s građanima i pokazati da nam je važno što oni misle, rekao je Srića.

"Želimo pokazati da politika može biti sluga, a ne gospodar", istaknuo je predsjednik zagrebačkog HSLS-a.

(Hina) xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙