FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba crteža Predraga Golla

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 14. listopada 2011. (Hina) - U Salonu "Becić" u Slavonskome Brodu otvorena je večeras izložba crteža akademskog slikara Predraga Golla pod nazivom "Ljudi, lica ili Gollov slavonskobrodski kulturnim panoptikum".

Izloženo je četrdesetak portreta poznatih osoba, koje su u proteklih pola stoljeća sudjelovale u javnim i kulturnim događanjima u gradu, tako da je izložba i svojevrsna zanimljiva kronika kulturnog života Slavonskog Broda, rečeno je na otvorenju.

"Goll je shvatio svoj talent kao nešto što ne pripada samo njemu nego povijesti kulture njegova grada i on je toj misiji ostao vjeran desetljećima. Skicirao je svaki značajniji kulturni događaj u gradu i razvio umijeće da u nekoliko poteza otkrije karakter osobe koju portretira, njegovu mimiku i duh", naglasio je likovni kritičar Bogdan Mesinger.

Slikar Predrag Goll izjavio je kako mu nije bila namjera od tih spontano nastalih crteža raditi izložbu. "To sam radio iz najintimnije potrebe. Bio je to moj dijalog s ljudima koji se odvijao u tišini", kazao je.

Izložbu Predraga Golla su u povodu slikarevog 80. rođendana priredili Grad Slavonski Broda i Galerija umjetnina te tamošnji Ogranak Matice hrvatske.

(Hina) xsbro ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙