FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slabi rezultat u odjelu investicijskog bankarstva pritisnuo neto dobit JPMorgana

Autor: mpuk
NEW YORK, 13. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Američka banka JPMorgan Chase & Co izvijestila je u četvrtak o nižoj neto dobiti u trećem tromjesečju budući da je europska dužnička kriza zakočila spajanja i akvizicije poduzeća, nepovoljno utječući na rezultate u odjelu investicijskog bankarstva.

Prva velika američka banka koja je objavila podatke za treće tromjesečje priopćila je da joj je neto dobit u promatranom razdoblju iznosila 4,3 milijarde dolara ili 1,02 dolara po dionici, u usporedbi sa 4,4 milijarde dolara ili 1,01 dolara po dionici u istom razdoblju godine ranije.

"Sve u svemu, vjerujemo da je zarada tvrtke bila razumna s obzirom na trenutne uvjete", kazao je izvršni direktor Jamie Dimon u priopćenju.

Objavljeni rezultat zorno pokazuje negativan utjecaj tržišnih previranja na prihode u segmentu investicijskog bankarstva, budući da kompanije nisu sklone izdavati vrijednosne papire ni kupovati konkurenciju u uvjetima pada vrijednosti dionica.

Tako su naknade i pristojbe JPMorgana u odjelu investicijskog bankarstva pale za 31 posto u odnosu na prošlu godinu, na milijardu dolara. Prihodi od trgovine dionicama i obveznicama smanjili su se za 14 posto, ako se ne uzme u obzir prihod ostvaren na temelju snižene vrijednosti bančinih obveznica.

Prilagodba vrijednosti bančinih obveznica otežava tumačenje poslovnih rezultata a banka je na toj osnovi ostvarila računovodstveni prihod prije oporezivanja u iznosu 1,9 milijardi dolara.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙