FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 11. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

U susretu posljednjeg kola F skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. reprezentacija Hrvatske je u Rijeci pobijedila Latviju 2:0, međutim kako je Grčka slavila u Gruziji 2:1, "vatreni" su osvojili drugo mjesto u skupini i put na EURO tražit će kroz dodatne kvalifikacije. Golove za Hrvatsku zabili su Eduardo (67) i Mandžukić (72). U drugom susretu iz skupine Grčka je pobijedila Gruziju 2:1, nakon što je do 80. minute gubila 0:1. Međutim, s dva gola u samoj završnici Grci su okrenuli rezultat i izborili plasman na EP.Hrvatska još uvijek ima minimalne izglede za direktan plasman na EURO, no sudbina 'vatrenih' ovisi o večerašnjim ogledima Danske i Portugala, te Švedske i Nizozemske. Hrvatskoj za plasman u Poljsku i Ukrajinu treba uvjerljiva Danske ili Portugala, te da Nizozemska ne izgubi.Ždrijeb dodatnih kvalifikacija je 13. listopada u Krakovu, a terminu susreta su 11. i 12. studenog, te 15. studenog.

REZULTATI:

HRVATSKA - Latvija 2:0 (Eduardo 67, Mandžukić 72)

Gruzija - Grčka 1:2 (Targamadze 19 / Fotakis 81, Charisteas 86)

Malta - Izrael 0:2 (Refaelov 11, Gershon 90+3)

LJESTVICA:

1. Grčka 10 7 3 0 14-5 24

2. HRVATSKA 10 7 1 2 18-7 22

3. Izrael 10 5 1 4 13-11 16

4. Latvija 10 3 2 5 9-12 11

5. Gruzija 10 2 4 4 7-9 10

6. Malta 10 0 1 9 4-21 1

(

ZAGREB

Na početku nove sezone Svjetskog skijaškog kupa u Soeldenu, 22. i 23. listopada, Hrvatska će vjerojatno imati samo jednog predstavnika, pobjednika Svjetskog kupa Ivicu Kostelića. "Iako je zbog ozljede propustio dio priprema u travnju i svibnju, Kostelić je ulovio korak što se tiče treninga. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima na Hintertuxu trenirao je sve discipline, i to po dva puta na dan. Veći dio vremena s njim je trenirao i Natko Zrnčić Dim", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Mušku A reprezentaciju čine Kostelić i Natko Zrnčić Dim, dok su u B momčadi Dalibor Šamšal, Tin Široki, Sebastijan Brigović, Filip Zubčić i Matej Vidović. Kod skijašica glavna uzdanica je Sofija Novoselić. U novoj sezoni Ivica Kostelić držat će se plana koji mu je prošle sezone donio veliki Kristalni globus, a to znači da će u siječnju trebati biti u najboljoj formi. Kostelić će voziti gotovo sve utrke Svjetskog kupa, trebao bi propustiti spust u Bormiju krajem prosinca, te vjerojatno spust i super-G krajem siječnja u Garmischu.

U kalendar natjecanja Svjetskog kupa ušao je ruski Soči, gdje će skijaši i skijašice voziti spust i superkombinaciju. Skijaši će u Sočiju skijati 11. i 12. veljače, a skijašice tjedan dana kasnije. Također, uveden je još jedan paralelni slalom, osim onog u Muenchenu 1. siječnja, u kalendar je ušla i Moskva 21. veljače. Na Sljemenu će se skijaška elita okupiti 3. i 5. siječnja, kada će skijašice i skijaši voziti noćni slalom. Dodatna prednost za sljemensku utrku je i to što zimski školski praznici traju do 15. siječnja, dodao je Pavlek. Završnica Svjetskog kupa je u austrijskom Schladmingu od 14. do 18. ožujka.

ČAKOVEC

Iako je na Svjetskom prvenstvu, koje se od 7. do 16. listopada održava u Tokiu, završio tek na 53. mjestu u višeboju hrvatski gimnastičar Filip Ude ipak se plasirao na predolimpijski turnir u London. Naime, kada se izuzmu vježbači koji su sa svojim nacionalnim reprezentacijama već izborili olimpijsku vizu ili direktno putuju na predolimpijski turnir, Filip Ude je rangiran kao šesti od preostala 24 vježbača koja će preko višeboja tražiti zadnja mjesta za nastup na olimpijskim igrama u Londonu. U izjavi za HINA-u jedan od Filipovih trenera Mario Vukoja je kazao kako je Ude u Tokio došao u najboljoj formi unatrag tri godine, ali da nije bio dovoljno mentalno jak i zato je kiksao je na svoje dvije najjače sprave; konju s hvataljkama i parteru. Dvadeset i petogodišnji Čakovčanin jednom je pao na tlu, na kojem je dobio ocjenu 12.446, a na konju s hvataljkama pao je čak dva puta te je dobio ocjenu 13.433. Vukoja je kazao da je na treningu prije samog natjecanja odlično odradio vježbu na konju i da nije bilo padova konkurirao bi za medalju. "Na ostalim spravama Ude je dobio solidne ocjene - karike 13.833, preskok 14.996, ruče 13.733 i preča 14.066", zaključio je Vukoja. Na XXX. olimpijskim igrama u Londonu 2012. direktno su se plasirali svjetski prvaci po spravama i članovi najboljih reprezentacija, dok će se preostale vize podijeliti na predolimpijskom turniru koji će se održati 7. siječnja u Londonu.

BARCELONA

Košarkaši Cibone igrat će u skupini A Eurokupa, a suparnici će im biti Hapoel iz Jeruzalema, ukrajinski Doneck i francuski Gravelines, dok će Cedevita igrati u skupini G protiv talijanskog Benettona, Spartaka iz Sankt Peterburga, te Bayern iz Muenchena, odlučeno je na ždrijebu u Barceloni u utorak.

Natjecanje u Eurokupu započinje 15. studenoga, a prolazak u drugi krug izborit će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine.

GDANJSK

Hrvatska ženska stolnoteniska reprezentacija igrat će za deveto mjesto na Europskog prvenstvu u Gdanjsku protiv Rusije. Naše su igračice u razigravanju za plasman od devetog do 12. mjesta svladale Luksemburg sa 3-2.

U odlučujućem, petom susretu Tamara Boroš svladala je Sarah De Nutte sa 3-1 (11-6, 11-6, 9-11, 11-9).

Prethodno je Luksemburg poveo sa 1-0 zahvaljujući pobjedi Xia Lian Ni protiv Boroš sa 3-2 (9-11, 6-11, 14-12, 11-8, 14-12), zatim su Cornelia Molnar i Yuan Tian preokrenule rezultat svladavši De Nutte i Tessy Gonderinger. Molnar je nadigrala De Nutte sa 3-1 (7-11, 11-3, 14-12, 11-9), a Tian Gonderinger sa 3-2 (10-12, 14-12, 12-10, 6-11, 11-6). Na 2-2 svojom je drugom pobjedom poravnala Ni svladavši Molnar sa 3-2 (11-7, 4-11, 11-3, 9-11, 11-7), ali Boroš je potom uspjela osigurati pobjedu Hrvatskoj.

Susret između Hrvatske i Rusije na programu je od 16 sati.

TOKIO

Ženska reprezentacija SAD-a osvojila je naslov svjetskih ekipnih prvakinja u gimnastici na SP u Tokiju.Amerikanke u sastavu Sabrina Vega, Jordyn Wieber, Alexandra Raisman, Gabrielle Douglas i McKayla Maroney osvojile su 179,411 bodova, dok su srebrno odličje osvojile Ruskinje u sastavu Viktorija Komova, Tatjana Nabijeva, Ana Dementjeva, Ksenija Afanasjeva, Julija Inšina i Julija Belokobilskaja sa 175,329 bodova. Brončana medalja pripala je Kineskinjama u sastavu Yao Jinnan, Tan Sixin, Sui Lu, Huang Qiushuang, Jiang Yuyuan i He Kexin sa 172,820 bodova.

MOSKVA

Ruski nogometni prvoligaš Anži iz Mahačkale želi tijekom zimskog prijelaznog roka angažirati Brazilca Neymara, napadača Chelsea Nicolasa Anelku, napadača Arsenala Robina van Persiea, te krilnog igrača PSG-a Nenea."Anelka nije jedini igrač kojeg želimo kupiti. Na našoj listi želja još je nekoliko imena, među kojima i Neymar, van Persie i Nene," potvrdio je igrač - trener ruskog kluba Roberto Carlos.Super bogati vlasnik kluba Sulejman Kerimov želi od kluba iz Mahačkale u ruskoj republici Dagestan stvoriti 'novu Barcelonu ili Real'. "Vjerujem kako ćemo uspjeti u tome. Kerimov ispunjava svaku želju igračima i sve ih više želi u Anži," doda je Carlos.Anži je ovoga ljeta angažirao kamerunskog napadača Samuela Eto'oa plativši Interu 30 milijuna eura odštete, a Kameruncu 10 milijuna eura po sezoni. Momčad su pojačali i branič Chelsea Juri Žirkov, Brazilac Jucilei iz Corinthiansa, mađarski reprezentativac Balazs Dzsudzsak iz PSV-a, te marokanski reprezentativac Mehdi Carcela-Gonzalez iz Standarda.Anži je trenutačno na osmom mjestu ruskog prvenstva sa 41 bodom, 12 manje od lidera Zenita.

ZAGREB

Bivši hrvatski reprezentativni vratar Joe Didulica završio je karijeru u 34. godini zbog posljedica teške ozljede.

Rođen u Australiji, gdje mu je otac emigrirao iz Poličnika kraj Zadra, Didulica je za hrvatsku reprezentaciju branio u četiri susreta od 2004-2006, a karijeru je završio kao vratar nizozemskoga prvoligaša AZ Alkmaara. Slavu je stekao braneći za Ajax (1999-2003), odakle je otišao u bečku Austriu, dok je u AZ-u od 2006. Karijeru je odlučio prekinuti zbog posljedica dvije vrlo ozbiljne ozljede glave - prvu je zaradio još 2006. u dvoboju protiv PSV-a, kada je bio izvan terena 500 dana, dok je 2009. nastradao u utakmici s Ajaxom, kada ga je Luis Suarez pogodio kopačkom u glavu, a Didulica je čak 15 minuta bio bez svijesti. Od te ozljede Didulica je branio u svega 29 utakmica.

"Previše je opasno nastaviti karijeru nakon takvih ozljeda, previše bih riskirao, čak i život. Vrijeme je da se okrenem novim izazovima", kazao je Didulica.

RIM

Bivši igrač talijanskih nogometnih velikana Rome, Intera i Milana Brazilac Mancini (31) optužen je za silovanje djevojke na zabavi koju je prošlog prosinca organizirao njegov sunarodnjak Ronaldinho.Prema navodima optužnice Mancini je iskoristio pijanstvo mlade djevojke da bi je odveo u stan gdje ju je seksualno napastvovao. Tužiteljstvo je tražilo zatvorsku kaznu od tri godine i osam mjeseci zatvora. Mancini koji sada igra za brazilski Atlético Mineiro, odbacio je sve optužbe za silovanje. Sudska presuda očekuje se 28. studenoga.Mancini je osam godine proveo u Italiji igrajući za Veneziju (2003), Romu (2003-08), Inter (2008-10) i Milan (2010). Tijekom karijere je igrao i za Atlético Mineiro, Portuguesu i Sao Caetano.

BRUXELLES

Bivša najbolja tenisačica svijeta Belgijanka Justine Henin priprema mjuzikl o njezinu životu, objavio je list Le Soir. Spektakl koji uključuje mnogo plesnih točki i pjevačke dionice već se priprema, a većina glumaca bit će djeca s obzirom da će se mjuzikl većinom baviti počecima karijere Juestone Henin u teniskom kampu u Limeletteu pokraj Bruxellesa.Koreograf Joëlle Morane kazao je da će to biti "sportska komedija" u kojoj će se vrlo kratko pojaviti i sama Henin, a premijera mjuzikla se očekuje sljedeće godine.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙