FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 29. rujna 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

VILNIUS/ZAGREB

Košarkaši Cibone prošli su u polufinale kvalifikacijskog turnira za plasman u Euroligu svladavši u Vilniusu francuski Cholet Basket s 77:70 (39:40). U svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici u ovoj sezoni izabranici Josipa Vrankovića uspješno su položili ispit protiv francuske momčadi, te pobjedom prošli u polufinale turnira gdje ih čeka bolji iz dvoboja domaćina turnira Lietuvos Rytasa i podgoričke Budućnosti. Cholet je minimalno vodio veći dio prvoga dijela, a odluka je pala krajem treće i početkom zadnje četvrtine, kada je Cibona serijom 20:3 otišla na velikih 11 razlike. Kod Cibone su najučinkovitiji bili novi Amerikanci Antwain Barbour (16) i Demonte Harper (13), uz pomoć Damjana Rudeža (13) i Briana Chasea (10), dok su Francuze predvodili Talor Battle (23) i Fabien Caseur (14). Samo pobjednik turnira osam momčadi u Vilniusu ostvaruje plasman u najelitnije natjecanje Euroligu, dok svi ostali sudionici nastavljaju sezonu u Eurokupu. Cibona po prvi puta nije izravno u Euroligi, već to mora izboriti kroz kvalifikacije.

ZAGREB

Hrvatski rukometni prvak Zagreb Croatia osiguranje otvorio je natjecanje u A skupini Lige prvaka pobjedom protiv švedskog Savehofa 30:26 (16:12).Premda nije briljirao Zagreb je do pobjede došao rutinski i bez suviše stresa. Švedski prvak usprkos silnom zalaganju nije bio dovoljno kvalitetan kako bi u zagrebačkoj Areni priredio iznenađenje.Najefikasniji igrači u redovima Zagreba bili su Zlatko Horvat sa osam golova pri čemu pet iz sedmeraca, Marko Kopljar je dodao sedam, a David Špiler pet golova. Švedski sastav koji se do Lige prvaka probio kroz kvalifikacije, predvodili Victor Friden sa šest golova, od čega je četiri zabio s linije od sedam metara, te Emil Berggren sa četiri gola.U preostalim susretima prvog kola A skupine sastaju se Barcelona - Chambéry Savoie, te Bosna - Kadetten Schaffhausen. Obje utakmica na rasporedu su u subotu, prvog listopada.U dvoboju drugog kola Zagreb CO će ugostiti Bosnu 8. listopada.

BAKU/ZAGREB

Hrvatski boksač Borna Katalinić uspješno je započeo nastup na Svjetskom boksačkom prvenstvu u azerbejdžanskom Bakuu svladavši u 1. kolu kategorije do 69 kilograma Su Chin Chenga iz Tajvana na bodove 14:10. Najiskusniji hrvatski boksač na prvenstvu Borna Katalinić u drugom kolu velter kategorije boksa s Ircem Royom Sheehanom, koji je s 15:10 svladao Carla Hielda s Bahama. U Bakuuu prve mečeve čekaju još četvorica hrvatskih boksača. U srednjoj kategoriji debitant Matej Dujić u subotu boksa s Rumunjem Bogdanom Juratonijem, Hrvoja Sepa u nedjelju očekuje dvoboj 2. kola kategorije od 81 kilograma s pobjednikom meča Danca Bannisa i Bošnjaka iz BiH, a u teškoj kategoriji Stjepan Vugdelija je također slobodan u 1. kolu, te čeka u ponedjeljak boljega iz dvoboja Belje iz BiH i Egipćanina Elghanama.

Naša najveća nada Filip Hrgović u superteškoj ide na pobjednika dvoboja Gruzijca Bahtidzea i Makedonca Dimovskog, a taj meč je na rasporedu u nedjelju.

MOSTAR

Hrvatski športski klub Zrinjski iz Mostara ogradio se i osudio ponašanje dijela navijača ovoga kluba koji su prekinuli gradski derbi s Veležom te su suspendirali svoga igrača koji je napao igrača Veleža dok je pred huliganima bježao prema svlačionici. U priopćenju za javnost se ističe kako su navijači koji su prekinuli susret osmine Kupa BiH "ugrozili sigurnost sudionika gradskog derbija i okaljali ugled kluba". Odbacili su odgovornost za za izgrede ističući de je zbog ove utakmice bilo angažirano više od 600 policajaca twe više desetaka pripadnika osiguranja. "Unatoč činjenici da je klub poduzeo sve potrebne radnje u organizaciji navedene utakmice došlo je do prekida na što Zrinjski kao klub nije mogao utjecati", navodi se u priopćenju. Dodaje se i da je klub suspendirao igrača Milu Pehara koji je mladi bosanskohercegovački reprezentativac. Prema snimcima koji su objavljeni na Youtubeu, Pehar je nakon ulaska huligana na travnjak pokušao saplesti protivničkog igrača Veleža Tarika Crnkića koji je bježao prema svlačionici. Peharu je poziv za nastup u mladoj reprezentaciji BiH otkazao izbornik Vlado Jagodić. Sam Pehar je u izjavi za lokalne medije u Mostaru priznao odgovornost i izrazio žaljenje zbog nepromišljenog postupka. Gradski derbi između Zrinjskog i Veleža u osmini završnice prekinuli su navijača domaćina u 92. minuti nakon što je Velež poveo s 1:0 zgoditkom Demića. Ubrzo nakon susreta uslijedio je obračun navijača Zrinjskog s policijom ispred stadiona. Uhićene su tri osobe, a četiri policajca su zadobila ozljede. Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH registriralo je u četvrtak ovaj susret 0:3 za Velež. Zrinjski je kažnjen s 10.000 maraka,te kaznom od tri domaća susreta bez gledateljstva. Sljedeći susret Zrinjskog i Veleža je ovoga vikenda kada se igra redovito prvenstveno kolo, a 19. listopada je predviđen uzvratni susret kupa BiH.

KARLOVAC

Trener NK Karlovac Damir Petravić je poslije prvog odrađenog treninga nakon štrajka igrača kazao da se vidjelo da su "malo ispali iz ritma", ali da je uvjeren da će brzo doći na onu razinu na kojoj su bili. "Siguran sam da sadašnji pogon od trideset igrača treba svesti na 22 do 24, a deficitarna mjesta popuniti sa dva do tri nova igrača", kazao je Petravić i dodao da se unatoč "vrlo lošoj subotnjoj igri protiv Lučkog na utakmici protiv Osijeka te kup utakmice protiv Zadra vidjela dobra kvaliteta i fizička spremnost karlovačkih igrača". Petravić smatra da se samo za "petnaest ili šesnaest sadašnjih prvotimaca može reći da su vrlo kvalitetni igrači".

Po njegovom mišljenju preduvjet uspjehu je da i Uprava kvalitetno prati momčad financijski jer su ostali uvjeti u prvoligašu grada na četiri rijeke dobri.

PARIZ

Napadač Lyona Bafetimbi Gomis na popisu je francuskog izbornika Laurenta Blanca za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Euro 2012. protiv Albanije 7. listopada i Bosne i Hercegovine 11. listopada. Trenutačno najbolji strijelac francuskog prvenstva sa šest postignutih golova, Gomis, koji je do sada odigrao pet utakmica za reprezentaciju i zabio dva gola, od 14. listopada 2009., dok je još izbornik bio Raymond Domenech, nije bio pozvan u izabranu vrstu. Napadač Lyona će u reprezentaciji zamijeniti Guillaumea Hoaraua (PSG) koji je ozlijeđen.

POREČ

Prvoga dana 17. Europskog fair play kongresa u Poreču, domaći i strani predavači pokušali su sa svojih stajališta odgovoriti na glavno pitanje i samu temu kongresa, odnosno je li sport dio kulture, a fair play dio sportske kulture.Članica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog fair play odbora (HFPO) Morana Paliković Gruden naglasila je u svom izlaganju kako fair play nije samo fernesa na sportskom borilištu, već i u svim segmentima koji prate sport. Jedan od izazova za fair play pokret vidi na područjima gdje sportašice izostaju kao ravnopravni partneri. Radi se prije svega o upravljačkim strukturama sportskih organizacija, sportskoj infrastrukturi koja nije jednako dostupna ženskim momčadima te nejednakost u formiranju nagradnih fondova za osvajačice i osvajače medalja. U tom je kontekstu ukazala na činjenicu kako su djevojčice i dječaci u jednakom broju kada se započinju baviti sportom a izjednačeni su i kasnije u broju osvojenih medalja, pogotovo onih olimpijskih. Mogućim rješenjem smatra uvođenje ženskih kvota u upravljačke strukture u sportu.Raspravu o podtemi Kongresa "Mediji i nasilje u sportu" otvorio je glavni urednik Sportske televizije Jura Ozmec. U svom izlaganju naveo je problem senzacionalizma u sportskim medijima te nedovoljno educiranih mladih novinara koji nerijetko potiču iz redova neukih sportskih navijača. "Znanje o temi o kojoj se piše postaje gotovo suvišno, jer nitko provjeru podataka niti ne traži, a informacije iznijete kroz medije postaju neprovjereni nizovi podataka, vrlo često pogrešni" rekao je. Ozmec smatra kako mediji igraju ključnu ulogu u stvaranju i razvoju kulture općenito. Zato je važno, između ostalog, osvijestiti sportske vrijednosti sadržane u temelju obrazovanja i razvoja kulture.

BEOGRAD

Ženska odbojkaška reprezentacija Njemačke plasirala se u polufinale Europskog prvenstva svladavši u Beogradu Češku s 3:0 (25:18, 25:20, 25:17).Nijemice će u polufinalu u Monzi igrati protiv Italije, dok Turska čeka boljega iz dvoboja Srbije i Poljske, koji se večeras igra u Beogradu.

RIO DE JANEIRO

Bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine kako bi pokušao osvojiti jedan od rijetkih trofeja koji mu nedostaju u karijeri."Svaki sportaš na svijetu sanja olimpijsko zlato, pa tako i ja. To je jedan od trofeja koji mi nedostaju," kazao je 31-godišnji napadač Flamenga.Ronaldinho je već dva puta sudjelovao na olimpijskim igrama no nije uspio osvojiti zlato. Prije 11 godina u Sydneyu "Selecao" je ispao u četvrtfinalu od Kameruna, dok je 2008. godine u Pekingu Brazil zauzeo treće mjesto nakon što je u polufinalu izgubio od Argentine prevođene Lionelom Messijem.Ronaldinho je u dosadašnjoj karijeri s Brazilom bio prvak svijeta i Južne Amerike, u dresu Barcelone je osvojio španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka, s Milanom je osvojio talijanskog prvenstvo. Trofeje je osvajao i sa Gremiom i Flamengom.Reprezentacija Brazila je pet puta bila svjetski prvak, no nikada nije osvojila olimpijsko zlato. Najbolji rezultat je ostvarila na OI 1984. u Los Angelesu i OI 1988. godine u Seoulu osvojivši srebrne medalje. U LA-u su u finalu izgubili od Francuske (0:2), a u Seoulu od SSSR-a 1:2.

BANGKOK

Pregled teniskih turnira:

ATP Bangkok (587.000 USD), 2.kolo:

Andy Murray (VB/1) - Michael Berrer (Njem) 6:4, 6:2;

Gael Monfils (Fra/2) - Santiago Giraldo (Kol) 6:4, 4:6, 6:1;

Donald Young (USA) - Guillermo Garcia-Lopez (Špa/4) 6:1, 6:7 (0), 7:5;

Go Soeda (Jap) - Tobias Kamke (Njem) 6:2, 7:6 (7);

Gregor Dimitrov (Bug) - Simone Bolelli (Ita) 7:6 (8), 6:1;

ATP Kuala Lumpur (850.000 USD), 2.kolo:

Kei Nishikori (Jap/8) - Philipp Petzschner (Njem) 6:3, 4:6, 7:5;

Nicolas Almagro (Špa/1) - Albert Ramos (Špa) 7:6 (2), 7:6 (4);

Viktor Troicki (Srb/2) - Denis Istomin (Uzb) 6:1, 6:4;

Nikolaj Davidenko (Rus/5) - Lukasz Kubot (Pol) 6:3, 7:6 (2);

Janko Tipsarević (Srb/3) - Flavio Cipolla (Ita) 6:2, 6:4;

WTA Tokio (2 milijuna USD), 3. kolo:

Petra Kvitova (Češ/5) - Marija Šarapova (Rus/2) 4:3 predaja;

Agnieszka Radwanska (Pol/9) - Kaia Kanepi (Est) 6:2, 7:6 (7);

Vera Zvonareva (Rus/4) - Marija Kirilenko (Rus) 6:3, 6:3;

Viktorija Azarenka (Blr/3) - Marion Bartoli (Fra/7) 7:5, 6:0.

Marion Bartoli (Fra/7) - Shuai Peng (Kina/10) 6:2, 6:1;

Marija Kirilenko (Rus) - Ana Ivanović (Srb/12) 6:3, 6:1

Marjia Šarapova (Rus/2) - Julia Görges (Njem/13) 7:6 (4), 7:6 (4);

Kaia Kanepi (Est) - Caroline Wozniacki (Dan/1) 7:5, 1:6, 6:4;

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙