FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 3. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BAKU/ZAGREB

Hrvatski boksač Stjepan Vugdelija plasirao se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Bakuu u kategoriji do 91 kilograma pobijedivši Damira Belju iz BiH na bodove 18:6. Teškaš Vugdelija je, uz Filipa Hrgovića, jedini preostali hrvatski boksač na prvenstvu, a protiv Belje je bio uvjerljiv dobivši sve tri runde. Vugdeliju u utorak u borbi za četvrtfinale očekuje ipak vrlo težak protivnik - Kubanac Jose Angel Larduet. Filip Hrgović u kategoriji preko 91 kilograma također u utorak u osmini finala boksa protiv Rumunja Mihaia Nistora.

ZAGREB

Posljednjeg dana natjecanja na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim poteškoćama u Genovi Zoran Talić, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba, osvojio je srebrno odličje u skoku uvis s preskočena 183 centimetra Svjetski prvak je Šveđanin Joakem Sedling sa 186 centimetara, a bronca je pripala Nizozemcu Leandru Jansenu s preskočenom visinom od 177 centimetara.Hrvatska je na ovom prvenstvu osvojila pet odličja - Mikela Ristoski je osvojila srebrna odličja u dalju i troskoku, a Zoran Talić je srebru na 100 metara i bronci u dalju danas pridodao i srebro u visu.

ZAGREB

Hrvatski nogometni savez uvodi nultu stopu tolerancije na navijačko nasilje na tribinama, kao i na upotrebu pirotehnike na stadionima, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora HNS-a. Kap koja je prelila čašu čelnika HNS-a bila je prošlotjedna tučnjava navijača Istre i Rijeke, ali i ponašanje dijela navijača hrvatske nogometne reprezentacije na utakmici protiv Gruzije u Splitu, te na utakmici protiv Izraela u Zagrebu za koju je disciplinski postupak u tijeku. Dva naša najveća kluba Dinamo i Hajduk su pod posebnim disciplinskim mjerama, pa Dinamo može svakog trenutka biti izbačen iz Uefinih natjecanja na tri godine, dok bi Hajduk u naredne dvije godine u slučaju novog incidenta mogao utakmice u Splitu igrati bez gledatelja.

"Mi smo ozbiljno shvatili upozorenje koje je Michel Platini izrekao prilikom posjeta predsjednici Vlade kada je naglasio da se UEFA neće libiti izbacivanja klubova iz natjecanja zbog ponašanja navijačkih skupina", kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, napominjući da je i do sada HNS imao pravilnik o ponašanju navijača, ali ga se nije primjenjivalo.

Akcijski plan sadrži 16 točaka i po riječima povjerenika za sigurnost HNS-a Zorana Cvrka cilj mu je postići da se svi gledatelji i sudionici utakmice osjećaju sigurnim na našim stadionima.

"To praktično znači da ćemo kod prve bačene baklje ili hukanja igračima druge boje kože uputiti prvu opomenu, ako se to ponovi i drugu, a nakon toga sudac i delegat imaju obvezu povući momčadi s terena i zavisno o procjeni sigurnosnih uvjeta odlučiti što dalje napraviti", kazao je Cvrk.

DUBROVNIK

U prostorijama vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje u ponedjeljak je održana konferencija za novinare na kojoj su o dosadašnjem tijeku sezone te o susretu 3. kola Triglav Jadranske lige, u kojem Jug u srijedu, 5. listopada, u Gružu dočekuje ponajbolju europsku momčad talijanskog Pro Recca, govorili su predsjednik kluba Ivo Pavličević, sportski direktor Goran Sukno, trener Elvis Fatović te igrači Frano Vićan i Maro Joković.Pavličević je kazao kako u klubu nisu zadovoljni jer su u prva dva kola u Triglav Jadranske lige ostvarili pobjedu protiv POŠK i neriješeno protiv Jadrana u Herceg Novom u kojima su na vidjelo izašle slabosti posebno u obrani."Plasman u regionalnoj ligi itekako će ovisiti od iduće tri utakmice, Pro Recca i Primorje EB u Gružu te gostovanje protiv Mladosti u Zagrebu", rekao je Pavličević te dodao kako očekuje da će igrači Juga već u srijedu protiv najskuplje momčadi svijeta pružiti najbolju igru i ostvariti dobar rezultat.Sportski direktor Goran Sukno podsjetio je kako osim Jadranske lige 22. listopada starta i Euroliga te jugaše čeka veći broj teških utakmica, dok je Elvis Fatović izrazio optimizam naglasivši da ukoliko Jug odigra dobru obranu mogu parirati favoriziranim Talijanima. Oprimizam vodećih ljudi kluba dijele i vratar Franjo Vićan i ljevoruki reprezentativac Maro Joković, a utakmica između Juga i italijanskog Pro Recca igrat će se na gruškom plivalištu u srijedu u 19 sati.

PARIZ

Bivši najbolji nogometaš svijeta Zinedine Zidane otkrio je u razgovoru za 'Le Parisien' kako bi jednog dana volio trenirati francusku reprezentaciju."Ja na klupi Tricolora ? Zašto ne. Bilo bi to lijepo. U životu je sve moguće," kazao je Zidane.

Zizou trenutačno obnaša dužnost sportskog direktora Real Madrida, kluba čiji je dres uspješno nosio od 2001. do 2006. godine. Tijekom karijere je igrao i za Juventus, Bordeaux, te Cannes. S reprezentacijom je bio svjetski i europski prvak, slavio je i u Ligi prvaka, a ukupno ima čak 16 trofeja. Zanimljivo do sada nije pokazivao interes za trenerski posao.Francusku reprezentaciju vodi Laurent Blanc, koji je zamijenio Raymonda Domenecha nakon debakla na svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi. Francuska se trenutačno nalazi na prvom mjestu skupine D kvalifikacija za EP 2012. sa 17 bodova, jednim više od drugoplasirane Bosne i Hercegovine.

RIM

Jedna od najvećih zvijezda košarkaške NBA lige Kobe Bryant (33) sve je bliže potpisu za Virtus iz Bologne, objavio je talijanski klub. Bryant bi za 10 utakmica u dresu Virtusa trebao zaraditi 2 milijuna i 200 tiuća eura. Iako se to mnogima čini prevelik iznos za samo 10 utakmica, treba reći da bi Kobe Bryant u sljedeće tri sezone u LA Lakersima trebao zaraditi 83 milijuna dolara. Prošlog tjedna Kobe Bryant i Virtus postigli su načelni dogovor po kojem bi košarkaš LA Lakersa igrao u Italiji dok u NBA ligi traje "lockout", odnosno prekid svih aktivnosti. Vlasnici NBA klubova ovog su ljeta proglasili "lockout" zbog toga jer nisu postigli dogovor o novom kolektivnom ugovor sa sindikatom igrača.

Kobe Bryant dobro govori talijanski jezik jer je u djetinjstvu sedam godina proveo u Italiji, dok je njegov otac Joe Bryant igrao za nekoliko tamošnjih klubova.

PEKING

Rezultati teniskog ATP turnira u Pekingu:

1. kolo -

Marin Čilić (Hrv) - Di Wu (Kina) 6-2, 6-0

Feliciano Lopez (Špa) - Marsel Ilhan (TUR) 6-2, 7-6 (6)

Florian Mayer (Nje) - Albert Ramos (Špa) 6-2, 6-4

Fernando Verdasco (Špa) - Michael Llodra (FRA) 6-2, 6-4

Flavio Cipolla (ITA) - Oleksandr Dolgopolov (UKR/8) 6-1, 1-6, 6-0

Kevin Anderson (JAR) - Andy Roddick (SAD/6) 6-4, 7-5

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙