FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BAKU/ZAGREB

Hrvatski boksač Filip Hrgović poražen je u četvrtfinalu kategorije preko 91 kilograma na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Bakuu od Kazahstanca Ivana Dička na bodove - 16:20.Hrgović (19) je tako ostao korak do prve seniorske medalje u karijeri i ostvarivanja norme za Olimpijske igre u Londonu. Dvije godine stariji Dičko je prvu rundu dobio s 8:3, a drugu s 9:4, pa je i prije posljednje runde imao ogromnu prednost. Hrgović se nije predavao, ali više od dobitka treće trunde s 9:3 i časnog poraza nije mogao. U ovoj kategoriji medalju nije uspio osvojiti niti svjetski i olimpijski prvak Talijan Roberto Cammarelle, kojeg je pobijedio Englez Joshua, a niti Bjelorus Zujev, brončani sa prošlog SP-a, kojeg je u četvrtfinalu pobijedio Nijemac Pfeifer. Azerbejdžanac Međidov zadnji je polufinalist nakon što je svladao Kubanca Erislandija Savona, nećaka legendarnog Felixa Savona. Superteškaš Hrgović je dogurao najdalje od svih hrvatskih boksača na ovom prvenstvu u Bakuu, gradu gdje je prije 16 mjeseci osvojio svjetski juniorski naslov.

PEKING

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale 2.1 milijun dolara vrijednog ATP teniskog turnira u Pekingu nakon što je u dvoboju drugog kola pobijedio Nijemca Floriana Mayera 6-0, 2-6, 6-3.Bio je to njihov treći međusobni ogled i treća pobjeda hrvatskog tenisača. Ljubičić je bio bolji i 2006. u Beču, te godinu dana kasnije u Rotterdamu.U idućem kolu Ljubičića očekuje Rus Mihail Južnji koji je pobijedio Španjolca Feliciana Lopeza 6-7 (5), 6-2, 7-5. Do sada su igrali osam puta i Ljubičić je uvjerljivo bolji sa sedam pobjeda. Ljubičić i Južnji su u Pekingu igrali i prošle godine, a slavio je hrvatski tenisač 6-3, 7-6 (3). Jedinu pobjedu Južnji je ostvario 2007. u Rotterdamu.

AMSTERDAM

Nizozemski nogometni velikan Ajax nastupit će protiv zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka bez prvog napadača Islanđanina Kolbeinna Sigthorsson (21) koji je slomio gležanj u ligaškom ogledu protiv Groningena.Sigthorsson je operiran i na travnjak će se vratiti tek početkom iduće godine. Mladi islandski reprezentativac je stigao među "Kopljanike" ovoga ljeta iz AZ Alkmaara za pet milijuna eura i u prvih osam kola zabio je pet golova. Identičan učinak ima Sulejmani. Sigthorsson je u AZ stigao 2007. iz Handknattleiksfélag Kópavogsa, no prve tri godine je igrao za mladu momčad. Među seniorima je debitirao lani i zabio je 18 golova.

PEKING/ZAGREB

Marin Čilić i Ivan Ljubičić nastavljaju s pobjedama na ATP turniru u pekingu i u konkurenciji parova, a hrvatski par je u 1. kolu izbacio jedan od najbojih parova svijeta Marka Knowlesa s Bahama i Austrijanca Jürgena Melzera s 6:3, 6:4. Knowles je nekad bio prvi igrač svijeta u parovima, a Melzer je trenutno deveti, dok Ljubičića nije smetala ni činjenica da je samo dva sata ranije slavio u tri seta u pojedinačnoj konkurenciji protiv Nijemca Floriana Mayera. Čilića i Ljubičića u 2. kolu čeka još jedan "legendarni" par - Indijci Mahesha Bhupathi i Leander Paes.

MADRID

Trener madridskoga Reala Jose Mourinho dobio je dvije utakmice zabrane vođenja momčadi zbog izgreda na utakmici španjolskog Superkupa s Barcelonom. Mourinho je na toj utakmici ničim izazvan gurnuo prst u oko pomoćnom treneru Barcelone Titu Vilanovi, a Vilanova je također kažnjen, ali s jednom utakmicom jer je uzvratio odgurivanjem Portugalca. Oba trenera su kažnjena i sa "smiješnih" 600 eura kazne.Mourinho se za svoj čin ispričao, ali samo navijačima Reala, dok pomoćnome treneru Barce nije znao ni ime.

LONDON

Vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour bin Zayed Al Nayan, engleski izbornik Fabio Capello i zvijezda Los Angeles Galaxyja David Beckham predvode liste najbogatijih osoba u engleskom nogometu objavio je britanski magazin "FourFourTwo".Šeik Mansour je najbogatija osoba u engleskom nogometu, Capello je najbogatiji trener, a Beckham nogometaš. Bogatstvo prvog čovjeka 'Građana' procijenjeno je na 23 milijare eura, na drugo mjesto se probio najveći dioničar Arsenala Uzbek Ališer Usmanov koji je 'težak' 14.36 milijardi eura, dok je na trećem mjestu Indijac Lakshmi Mittal, vlasnik Queens Park Rangers s bogatstvom od 13.67 milijardi eura. Vlasnik Chelsea Rus Roman Abramovič se morao zadovoljiti četvrtim mjesto sa 'samo' 12 milijardi eura. TOP pet najbogatijih osoba engleskog nogometa zatvara obitelj Liebher u čijim rukama je Southampton, s bogatstvom od 3.5 milijardi eura. Čelnik Tottenhama Joe Lewis ima bogatstvo vrijedno tri milijarde eura, dok se vlasnik Manchester Uniteda Amerikanac Malcolm Glazer nalazi na devetom mjestu sa 1.9 milijarde eura.Najbogatiji nogometaš i dalje je David Beckham čiji je bogatstvo vrijedno oko 160 milijuna eura. Napadač Uniteda Michael Owen je pametnim ulaganjima stigao do bogatstva od 47 milijuna eura, dok njegov klupski suigrač Rio Ferdinand ima mrvicu manje, 42 milijuna eura. Četvrto i peto mjesto također drže igrači Crvenih vragova, Ryan Giggs (35) i Wayne Rooney (34).Na vrhu liste najbogatijih menadžera nalazi se izbornik engleske reprezentacije Talijan Fabio Capello čije se bogatstvo procjenjuje na 45 milijuna eura. Menadžer aktualnog prvaka Manchester Uniteda Alex Ferguson vrijedi 32 milijuna eura, dok je na trećem mjestu menadžer Arsenala Arsene Wenger s osobnim bogatstvom od 24 milijuna eura. Među pet najbogatijih menadžera su i Roberto Mancini (22 milijuna eura), te Sven-Goran Eriksson (18). Menadžer Tottenhama Harry Redknapp je šesti sa bogatstvom od 11.6 milijuna eura

MADRID

Sevilla je odabran za domaćina finala Davis Cupa u kojem će se od 2. do 4. prosinca boriti tenisači Španjolske i Argentine, objavio je Španjolski teniski savez. Andaluška prijestolnica izabrana je u konkurenciji Valencije, Malage i Madrida. Sevilla je već jednom bila domaćin finala, 2004. kada su Španjolci osvojili drugu "salataru" svladavši SAD. Španjolci imaju četiri naslova, a Argentinci tri, dok će se ove zemlje po drugi puta ogledati u finalu. Prije tri godine Argentinci su slavili u Mar del Plati s 3:1.

PEKING

Pregled teniskih turnira:

WTA Peking (4.5 milijuna USD), 2.kolo:

Viktorija Azarenka (Blr/2) - Polona Hercog (Slo) 7:6 (8), 6:3;

Monica Niculescu (Rum) - Chanelle Scheepers (JAR) 6:2, 6:1;

Agnieszka Radwanska (Pol/11) - Zheng Jie (Kina) 6:1, 6:4;

Osmina finala:

Ana Ivanović (Srb) - Vera Zvonareva (Rus/3) 6:2, 6:1;

Andrea Petkovic (Njem/9) - Marion Bartoli (Fra/8) 4:6, 6:4, 7:5

ATP Peking (2.1 milijuna USD), osmina finala:

Fernando Verdasco (Špa) - Flavio Cipolla (Ita) 2:6, 6:1, 6:2;

Tomaš Berdych (Češ/3) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 6:2, 6:0;

Ivan Ljubičić (Hrv) - Florian Mayer (Njem) 6:0, 2:6, 6:3;

Mihail Južni (Rus) - Feliciano Lopez (Špa) 6:7 (5), 6:2, 7:5;

ATP Tokio (1.2 milijuna USD), 1.kolo:

Dmitri Tursunov (Rus) - Janko Tipsarević (Srb/6) 7:6 (6), 6:7 (3), 7:5;

Andy Murray (VBr/2) - Marcos Baghdatis (Cip) 7:6 (4), 2:6, 6:4;

2. kolo:

Mardy Fish (USA/4) - Ernests Gulbis (Lat) 6:2, 6:4.

Radek Štepanek (Češ/7) - Marco Chiudinelli (Švi) 7:5, 6:7 (5), 6:1;

Bernard Tomic (Aus) - Tacuma Ito (Jap) 6:7 (4), 6:1, 7:5.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙