FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 1. simpozij Hrvatskog traumatološkog društva

Autor: hspa
DUBROVNIK, 9. listopada 2011. (Hina) - U Dubrovniku je danas s radom završio prvi zajednički simpozij Hrvatskoga traumatološkog društva i Društva traumatologa Slovenije.

Kako je istaknuo jedan od suorganizatora prof. dr. Vladimir Senekovič iz Slovenije dogovoreno je da se nakon 20 godina uspostavi suradnja na jednom od vrlo bitnih medicinskih stručno-znanstvenih skupova.

"Naše dvije zemlje, kad je u pitanju medicina vrlo su dobro povezane i imamo zajedničke interese te je dogovoreno da se ovakvi skupovi održavaju svake godine, a idući ćemo održati u Sloveniji", rekao je Senekovič i dodao kako je želja organizatora privući i ostale kolege iz regije posebice iz Austrije, Italije, Crne Gore i BiH.

Predsjednik Hrvatskog traumatološkog društva Ante Muljačić kazao je kako je cilj ovakvih skupova povećati razinu liječenja traumatoloških bolesnika u cijeloj regiji te kako iskustva koja posjeduju dvije zemlje treba pretočiti u standarde, a ti standardi bit će i parametri kako liječiti najteže bolesnike, odnosno kako najefikasnije zbrinuti politraumatiziranog bolesnika.

Osim hrvatskih i slovenskih stručnjaka na skupu je sudjelovalo i više uglednih traumatologa iz Austrije.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙