FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio udruge za zaštitu dječjih prava

Autor: nkot
ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović razgovarao je s predstavnicima udruga „Sve za dijete“, „Dijete – razvod“ i „Hrvatsku udrugu za ravnopravno roditeljstvo“, čiji članovi se zalažu za pravo djeteta na oba roditelja i za ravnopravno roditeljstvo, priopćeno je večeras iz Ureda predsjednika Republike.

U najvećem broju slučajeva riječ je o očevima koji su, nakon prestanka zajedničkog života, često zakinuti u pravu na češće viđanje svoje djece.

Sastanku su prisustvovali i dr. Ante Zvonimir Golem, državni tajnik za zdravstvo, Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, i prof. dr. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, kao predstavnici nadležnih institucija u zaštiti dječjih prava.

Predstavnici udruga upoznali su predsjednika Josipovića s neprimjerenom sudskom praksom, koja često diskriminira očeve u njihovim pravima na ravnopravno roditeljstvo, ali još više djecu koja su zakinuta za pravo na oba roditelja.

Pri tome su predstavnici udruga posebno istaknuli nezadovoljstvo radom centara za socijalnu skrb.

Imajući na umu prije svega prava djece dogovoreno je, na inicijativu državnog tajnika Golema, da će se već sljedećeg tjedna sastati predstavnici udruga i nadležnih institucija pravosuđa i ministarstava u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi kako bi se započela izrada protokola o zaštiti djeteta i osnovalo međuresorsko tijelo, koje bi se isključivo bavilo ovom vrstom obiteljske problematike, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙