FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječji tjedan od 3. do 9. listopada

Autor: ipet
ZAGREB, 28. rujna 2011. (Hina) - Dječji tjedan održat će se ove godine od 3. do 9. listopada pod geslom "Ljubav djeci prije svega" te s porukom javnosti "Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge".

Savez društava naša djeca Hrvatske najavio je danas priopćenjem Dječji tjedan i podsjetio da je to tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci te da se uvijek održava u prvom "punom" tjednu mjeseca listopada i traje sedam dana.

Neki od ciljeva te akcije su da se pozornost najšire javnosti usmjeri na potrebu ostvarivanja prava djeteta i provedbe odabranih aktivnosti s djecom i za djecu, organizacija posebnih i prigodno odabranih igara, priredbe sa stvaralačkim aktivnostima djece i za djecu te da se potakne volonterski, stručni i društveni rad odraslih s djecom.

Dječji tjedan tradicionalno neposredno potiču i provode osnovna društva "Naša djeca" u gradovima i općinama Hrvatske, a brojne druge udruge, ustanove i koordinacijski odbori akcije Gradovi i općine-prijatelji djece, nastoje obogatiti sadržaje za djecu tijekom Dječjeg tjedna.

U sklopu Dječjeg tjedna tako tradicionalno u podne na glavnome trgu ili nekome drugom prikladnom mjestu djeca i odrasli zajedno upućuju poruku Dječjeg tjedna ili neku drugu odabranu poruku djece odraslima, a za njegova trajanja organiziraju se javne radionice, provode se humanitarne akcije "Djeca djeci" te održavaju prigodne priredbe i izložbe, zabavne igre i nagradni kvizovi,.

Varaždin će pak od 14. do 16. listopada biti domaćin središnje 17. godišnje smotre dječjeg stvaralaštva na kojoj će nastupiti više od tisuću djece iz gradova i općina Hrvatske u organizaciji Saveza društava naša djeca Hrvatske i Društva Naša djeca Varaždin.

Šire informacije o Dječjem tjednu mogu se naći na internetskoj adresi www.savez-dnd.hr

(Hina) pp/xipet yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙