FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 6. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 5. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 6. listopada.

ZAGREB - Konferencija "Iskustva malih i srednjih poduzeća nakon ulaska u EU" središnje je događanje u Hrvatskoj u sklopu Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva 2011. (European SME Week 2011) koji se održava od 3. do 9. listopada 2011. Konferenciju organizira Europska poduzetnička mreža Hrvatske gospodarske komore, a središnje su teme kako će hrvatska poduzeća profitirati od ulaska u EU, prednosti jedinstvenog tržišta EU za naše poduzetnike te prilike za razvoj tvrtki kroz strukturne fondove itd. (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog udruženja menadžera HUM-CROMA na konferenciji za novinare predstavit će konačnu verziju masterplana za revitalizaciju hrvatskog gospodarstva u razdoblju od 2012. do 2016. godine (12,00 sati, HUM-CROMA, Trg bana Josipa Jelačića 15/II).

ZAGREB - "Banke i poduzetnici u zajedničkoj misiji gospodarskog oporavka i oživljavanja investicija" tema je tradicionalnog radnog ručka koju organizira Udruga malih i srednjih poduzetnika HUP-a. Na tom će skupu gostovati predstavnici Erste&Steiermaerkische banke, a neke od tema razgovora bit će očekivanja u 2012. i pitanje idemo li prema novoj recesiji, profitabilnost banaka, kako odgovornim ekonomskim politikama do nižih kamatnih stopa itd. (13,00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a).

VUKOVAR - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) na konferenciji za novinare govorit će o problemu nestašice plavog dizela te kako taj problem riješiti (10,30 sati, HPK, Tina Ujevića 4).

RIJEKA - Predstavnici podružnice Sindikata metalaca (SMH) u Brodograđevnoj industriji 3. maj na konferenciji za novinare će govoriti o stanju u tom brogodradilištu (10,00 sati, velika sala na zapadnom ulazu u brodogradilište).

OSIJEK - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku od 6. do 9. listopada održava se 14. osječki jesenski sajam na kojem se predstavlja stotinjak domaćih i stranih izlagača. U sklopu Sajma održat će se brojne prezentacije poljoprivredne opreme i prehrambenih proizvoda, te tradicionalni Dani meda u Hrvatskoj u okviru kojih će se obilježiti i 130. obljetnica časopisa "Hrvatska pčela". Organizator sajma je osječka tvrtka "Osječki sajam" d.o.o., a pokrovitelji su Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek. Sajam će, kako je najavljeno, poslijepodne obići predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović (13,00 sati otvorenje sajma, 15,00 sati sajam će obići predsjednik Josipović).

PULA - U Puli se otvara 14. obrtnički sajam Istre koji će okupiti dvjestotinjak izlagača iz 12 obrtničkih komora. Sajam se održava od 6. do 9. listopada (11,00 sati, parkiralište Karolina).

Dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙