FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 3. listopada

Autor: dduk
ZAGREB, 3. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 3. listopada.

ZAGREB - U povodu predstavljanja Međunarodnog investicijskog foruma – Invest in Croatia, koji se održava 10. i 11. listopada, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor održat će konferenciju za novinare (13.00 sati, u Banskim dvorima)

ZAGREB - U povodu 5. listopada, Dana Hrvatskih željeznica, održat će se V. forum Intermodalnog promotivnog centra Dunav-Jadran. Tom prigodom održat će se predstavljanje nove IPC-ove knjige Intermodalni prijevoz putnika i robe, infrastruktura, reindustrijalizacija i stvaranje novih vrijednosti u Hrvatskoj, te okrugli stol pod nazivom Intermodalni prijevoz i industrija kao dio vizije razvoja (10,00 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Očekivani ukupni prirod kukuruza i šećerne repe u Hrvatskoj u 2011. manji je nego u godini prije, dok je kod suncokreta i soje zabilježen porast u odnosu na razinu ostvarenog priroda u 2010. godini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o očekivanim prirodima kasnih usjeva sa stanjem početkom rujna ove godine. Tako se očekuje ukupan prirod kukuruza od 1,92 milijuna tona, što je 7 posto manje nego prethodne godine. Prosječna proizvodnja kukuruza po hektaru procjenjuje se na 6,2 tona.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za srpanj iznosila je 6.224 kune što je u odnosu na plaću za lipanj nominalno manje za 3,6 posto dok je u odnosu na srpanj prošle godine manje za 0,6 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Prema pojedinim djelatnostima, najniže plaće za srpanj isplaćene su zaposlenima u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika koji su za srpanj dobili prosječno 3.169 kuna. Nasuprot tome, dvije su djelatnosti u kojima su prosjeci plaća za srpanj u Zagrebu bili iznad deset tisuća kuna - u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem, prosječna neto plaća iznosila je 12.548 kuna, a u promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta 10.528 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙