FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju blokadu referade

Autor: mbur
ZAGREB, 3. listopada 2011. (Hina) - Plenum Filozofskog fakulteta odlučio je večeras da će se i sutra nastaviti blokada referade kako bi studenti na simboličan način upozorili na mjesto gdje im se čini nepravda.

Odluku o nastavku blokade donijelo je 70-ak prisutnih studenata.

U raspravi o drugom danu blokade referade razgovaralo se i o rješavanju hitnih administrativnih problema studenata kao što su prijave stipendija, dobivanje potrebnih potvrda i drugih dokumenata.

Studenti Filozofskog fakulteta počeli su jutros blokadu referade zahtijevajući od Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa da se svim redovitim studentima tog fakulteta omogući besplatan upis na drugu godinu studija.

Riječ je uglavnom o studentima koji su redovito završili prvu godinu studija. Oni bi sada trebali upisati drugu godinu, a prosvjeduju zato što nije jasno tko će imati pravo na besplatno studiranje, a tko neće.

Studenti također poručuju da blokadom studentske službe, sprječavanjem upisa i plaćanja naknade upozoravaju na finacijski udar na studente koji se skriva iza "praznih fraza" o besplatnom školovanju studenata upisanih u prvu godinu studija 2010.

Predstavnici fakultetskog plenuma istaknuli da je početak nove akademske godine "srušio iluzije i nekolicini preostalih koji su uporno tvrdili da je besplatno školovanje već ostvareno te ga samo treba uvrstiti u predložene 'Fuchsove zakone'".

(Hina) xmbur yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙